Borháló
Background Image

Spiritus Pálinka Villáminterjú


Isszuk lakodalmakkor, de halotti toron is, a disznóvágás kihagyhatatlan kísérője és az igazi magyar vendéglátás elmaradhatatlan eleme. Utálhatod, vagy a magyarság lényegi részének tarthatod, egy biztos: neked is van legalább egy emléked, melynek fontos szereplője a pálinka. És ha tippelnünk kellene, a húsvét az az időszak, amikor a világon (de persze javarészt hazánkban) a legtöbb ember fogyaszt egy időpontban, egyszerre pálinkát. Hoztunk hát nektek mára egy rövid interjút a kiváló Spiritus Primus pálinka alapítójával, Horváth Mariannal.

Mikor alapítottad a Spiritust? 

A Spiritus márka kb. 10 éve indult, ma már új keretek között, a Zsoldos pálinkafőzdében palackozzuk. A piac átalakulása hozta a változást, szükség van az integrációra, együttműködésre. Ugyanakkor a Spiritus Primus márka indulásánál is Kovács Gábor főzőmesterrel dolgoztunk együtt, így megvan a folytonosság is.

Mekkora földterületen működik a művelés? 

Már nincsenek földterületek, mivel a kapacitásaink nem teszik lehetővé a gyümölcsszüret összehangolását a feldolgozással, ezért termelői partnerségeket alakítottunk ki, hogy megbízható, nyomon követhető forrásból jó minőségű gyümölccsel dolgozhassunk.

Miben egyediek a pálinkáitok?

Az egyik a kísérletezőkedv megjelenése a termékben: érlelés, házasítás, ágyazás (érlelt alma, különféle pálinka alapú párlatok chilin, magon ágyazva).
A 07 termékcsaládról úgy gondolom, hogy az egyik legjobb ár-érték arányú termék a piacon.
A Zsoldos Irsai Olivér szőlőpálinka pedig 95 pontot kapott a 100-ból az Inernational Wine and Spirit Competition megmérettetésén.

Hány éves korodban ittál először pálinkát? 

Nem emlékszem, de egészen biztosan elmúltam 18, amikor ittam. De kb. 4-5 éves lehettem, amikor kanalas orvosság formájában gyomorrontásra kaptam egy kiskanállal egy falusi nyaraláson, az hosszan tartó, szörnyű "élmény" volt, ami után felnőttként is nehezen szántam rá magam a kóstolásra. Az akkori idők alapanyag-begyűjtési szokásai miatt ezen nem lehet csodálkozni, olyan hullott, rossz minőségű gyümölcsöt "főzettek ki" akkor többnyire, amiből nem lehet jót várni. Hálásak vagyunk minden olyan forgalmazónknak és fogyasztónknak, aki segít a pálinka kultúrájának formálásában pl. vezetett kóstolók szervezésével, hogy megismertethessük a jó pálinka ismérveit. 

Mik a kedvenc hobbijaid? 

Olvasás, fejből mesélés, szabad vízben fürdés, barátokkal, családdal töltött idő, jó ételek-italok.

Mire vagy a legbüszkébb? 

Inkább kikre. Az unokáimra, kíváncsi, vidám, tanulékony emberkék, jó velük lenni, és a kérdéseikkel rászorítanak arra, hogy én is tanuljak. Ennek ellenére még nem ismerem fel a különböző szauruszokat, pedig gyakoroljuk egy ideje, a nagyobbik korrepetál.

 

Szerencsére a dinoszaruruszok felismerése nem szükséges a kiváló pálinka készítéséhez, így nagyszerű Spritus Primus pálinkák lelhetők fel készletünkben. Kóstold meg te is őket!


Kizárólag a Borhálónál

Iratkozz fel hírlevelünkre