Borháló
Background Image

Borok az ünnepi menühöz: borajánló borászainktól


A karácsonyi menü a hozzá kínált borral lesz igazán teljes, fontos viszont, hogy melyik étel mellé milyen bort párosítunk. Ha nem tudnád, mit válassz, üzleteinkben is bármikor szívesen segítünk, vagy puskázz a borászaink javaslatai alapján összeállított listánkról alább. Kellemes ünnepeket, ízletes fogásokat, finom borokat, és örömben és boldogságban eltöltött közös időt kívánunk szeretteitekkel idén karácsonyra!

Polgár Pincészet

"A Polgár Pincészet borait bátran lehet ajánlani a Karácsonyi ünnepkör hagyományos ételeihez. Nálunk Karácsonykor együtt van a család. Ebédre halászlét fogyasztunk. Kitűnően illik hozzá a Serum Veritas. Esti menünél elmaradhatatlan a fácánleves és Barrique Chardonnay hozzá a kitűnő bor. A rácponty társa a Redy vagy a Kadarka. A főfogás a szürke marha, szarvas pecsenye, ahhoz pedig a Cabernet Sauvignont és a Therápia Cuvée-t fogyasztjuk. A desszertekhez pedig elmaradhatatlan az Aranyhárs."

Felejthetetlen karácsonyi menük #5: vadpörkölt kicsit másképp és cabernet  sauvignonSzőke Pincészet

"Mivel a vidékre elég jellemző a vadászat így elég sok vadhúst fogyasztunk. Vad szárnyasokból készült gazdag húsleveshez nagyon passzol akár egy friss Zöldveltelini, vagy a Paskomi Chardonnay-nk.

Természetes a vadas és a vadpörkölt nem maradhat ki a szortimentből, minimál fűszerezéssel és boróka bogyóval. Nem érhető el leírás a fényképhez.Ezek nagyon szépen kiemelik a vadhús jellegzetes ízét, amit nálunk mindenki nagyon szeret, amihez természetesen a vörösek közül szinte bármelyik szépen mutat, a Legendárium, Cabernet Sauvignon és még az Amerlot különösen."

Dobosi Pincészet

"Vörösboraink, például Bio Cabernet Sauvignonunk, kiválóan illenek a liba vagy kacsa pecsenyéhez.

SzíNpátia félédes szürkebarát-tramini-sárgamuskotály cuvée-nk kiváló lehet az ünnepnapokra, mert az ember szája mindig édes valamilyen süteménytől. Kiváló például diós bejgli mellé is."

Istvándy Jenő Pincészete

"Kála: Sült húshoz és általában a magyar konyha ételeihez.

Vulkán: Érlelt húsokhoz, erősebben fűszerezett ételekhez ajánlom.

Káli Olaszrizling: A hagyományos konyha ételeivel alkotja a legjobb párost, de különösen jól kihozza a sokrétűségét, ha natúr ízekkel, például sajtokkal kóstoljuk. 

Farkastető Chardonnay: Főleg fűszeres ételekhez de meglepően jó páros kevésbé édes desszertekhez, rétesekhez.

Parfym: Mindenhez, ami gyümölcsös, könnyed. Izgalmas kontraszt, ha valamilyen enyhén füstös ízeket/illatokat adó ételhez párosítjuk."

Nem érhető el leírás a fényképhez.Vesztergom Pince

"Olaszrizling 2020: Töltött káposztához.

Sauvignon Blanc 2020: Halételekhez, ponty patkóhoz.

Ottonel muskotály 2020: Karácsonyi triffle (angol rétegelt piskóta), szilveszterkor pedig mindig ebből készül a bólé, jó sok trópusi gyümölccsel."


Kizárólag a Borhálónál

Iratkozz fel hírlevelünkre