Vásárlóink kedvenc újdonságai | 2023A felfedezésre való örökös vágyakozás, a kíváncsiság alapvető emberi tulajdonság.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Borháló üzletünkben szinte minden nap találkozunk a „Van valami újdonság?” kérdéssel. 

Miért is van ez így? 
Mit adhat egy új, eleddig felfedezetlen palack tartalma a kóstolónak, amit egy ismert, kedvelt tétel már nem? 

Elgondolkodtunk a kérdésen, és szerintünk az újdonságok örökös hajszolásának több oka is van.

Az újonnan kóstolt borok
-    felfrissítik, aktiválják és éberen tartják az ízlelőbimbókat,
-    bizsergető izgalommal és vágyakozással töltenek el,
-    új íz- és illatélményt adnak,
-    felébresztik a kóstolóban rejtőző kíváncsiságot és mindeközben még
-    pezsdítő szociális élményt is jelentenek, hiszen megoszthatók a barátokkal
     és új témaként szolgálnak a borozási élmények megbeszéléséhez.

                             *Levelünk alján bővebben is olvashatsz a kíváncsiság biológiai okairól.

A felsoroltakon kívül természetesen más is lehet a felfedezésre való vágyakozás mozgatórugója. Hogy ez neked pontosan mi, azt csak te tudhatod biztosan, de hogy az újdonságoknak mágikus ereje van, az tény. 

Többek között ezért is bővítettük kínálatunkat ebben az évben már több mint 50 új tétellel.
Szeptemberben újonnan bevezetett tételeink közül válogattuk ki a legsikeresebbeket, vásárlóink nagy kedvenceit, melyeket egész hónapban jelentős kedvezménnyel vihetsz haza te is megkóstolni. 

Íme az eladási számok alapján legsikeresebb 2023-as újdonságaink:
Fedezd fel te is 2023-as újdonságainkat szeptemberben kedvezményesen!

Várunk üzletünkben szeretettel és szakértő tanácsadással!

Borbaráti üdvözlettel:

A Borháló csapata

Az ajánlatban szereplő árak 2023.09.01. - 09.30. között Borháló kártyával érvényesek üzleteinkben és webáruházunkban történő vásárlás esetén. 

Ha még nincs Borháló kártyád, üzletünkben ingyenesen kiválthatod.

*Bővebben a kíváncsiságról (ha te is kíváncsi típus vagy:-):

Az emberi agyban a kíváncsiság és az érdeklődés számos összetett folyamat és neurotranszmitter aktivációjának eredménye. Bár a kíváncsiság biológiai alapjait máig aktívan kutatják, van néhány olyan mára ismertté vált tényező és agyi rendszer, amelyek fontos szerepet játszhatnak a kíváncsiság és érdeklődés kialakulásában. Ezek - a teljesség igénye nélkül - a következők:

1.    Dopamin rendszer: A dopamin egy neurotranszmitter, amelynek szerepe van az ösztönző jutalomrendszerben és az újdonság észlelésében. Az új és izgalmas információk felfedezése aktiválhatja a dopamin rendszert, amely erősítheti a kíváncsiságot és az érdeklődést.

2.    Noradrenalin rendszer: A noradrenalin szintén fontos neurotranszmitter, amely szerepet játszik a figyelem összpontosításában, az újdonság észlelésében és felelős a pozitív izgalmi állapotért. Az agy noradrenerg neuronjai segíthetnek a figyelem megőrzésében és az érdeklődés fenntartásában az új információk iránt.

3.    Acetilkolin rendszer: Az acetilkolin egy másik fontos neurotranszmitter, amely részt vesz a tanulásban, memóriában és figyelmi folyamatokban. Az acetilkolin rendszer szerepet játszhat az érdeklődés és kíváncsiság összetett hátterében.

4.    Frontális lebenyek: Az agy frontális lebenyei felelősek az összetett kognitív folyamatokért, ideértve a döntéshozatalt, a tervezést és a célkitűzéseket. Ezek a területek kapcsolatban állhatnak a kíváncsiság és az érdeklődés kialakításával és fenntartásával. A jobb frontális lebeny többek között a kreativitással, a képzelettel, az intuícióval és a kíváncsisággal foglalkozik.

kíváncsiság és az érdeklődés egy sokdimenziós és komplex jelenség, amelyben a fenti tényezők és agyi rendszerek szorosan együttműködnek. Emellett az egyéni genetikai faktorok, környezeti hatások és tapasztalatok is befolyásolhatják a kíváncsiság és érdeklődés mértékét és jellegét. 

Maradj kíváncsi, hisz a világ tele van felfedezésre váró újdonságokkal!Iratkozz fel hírlevelünkre