Sauvignon Blanc a vad fehér hódító

Az utóbbi évek nagy sikertörténetei közé tartozik a Sauvignon Blanc népszerűségének robbanásszerű növekedése. Lassan hazánkban is levetkőzte a "női bor", a "tredi" vagy épp a "partybor" sztereotípiákat. 

Francia eredetű neve a sauvage („vad”) és a blanc („fehér”) szavakból származik. Szülőföldje a franciaországi Loire-völgy régió.

Hatalmas stílusválasztéka ellenére egyértelműsége, letisztultsága és egyszerűsége adja báját és értékét. Ezeknek köszönhetően keltette fel világszerte a borkedvelők érdeklődését olyannyira, hogy mára a világ nyolcadik legelterjedtebb borszőlő fajtája.

A Sauvignon Blanc borát az aromatikus fehérborok között tartják számon. Ha felbontunk egy palackkal, azonnal érzeni fogjuk, hogy miért: szinte kizuhan a palackból a bodza, az egres és a frissen nyírt fű illata.

Áprilisban különböző stílusú Sauvignon Blanc-okat válogattunk Neked össze, melyeket egész hónapban kedvezményesen szerezhetsz be a Borhálóban.
Térj be hozzánk és válogass kedvedre kedvezményes boraink közül!

Ha többet szeretnél tudni a fajtáról, kattints ide és olvasd el blogunkat!

 
Az ajánlatban szereplő árak 2023.04.12. - 04.30. között Borháló kártyával érvényesek üzletünkben történő vásárlás esetén. 
Ha még nincs Borháló kártyád, üzletünkben ingyenesen kiválthatod.


Iratkozz fel hírlevelünkre