Nem mindennapi borok, mindennapi áron
Több, mint 100 féle minőségi folyó és palackos borral várjuk kedves borszerető vendégeinket. Magyarország 22 borvidékéből 12 képviselteti magát nálunk, Szekszárd, Pécs, Villány, Tokaj, Eger, Mátra, Kunság, Balatonboglár, Balaton melléke, Balatonfüred-Csopak, Badacsony és a Balaton felvidéki borvidékek.
A legkiválóbb magyar borászoktól vásároljuk borainkat, amelyek közül jó néhány kifejezetten a Borhálónak készült.

Széles választékunk nem csak a borokra, hanem a kiszerelésükre is kiterjed, vevőink alkalomtól függően, választhatnak a hagyományos 0,75 palackos, 1,5 Magnum palack, 2, illetve 3 Literes PET palackos és a 3, 5 és 10 Literes Bag in Boxos kiszerelések közül.

Folyamatosan bővülő kínálatunkról és borkóstolóinkról első kézből tájékozódhatsz, amennyiben feliratkozol hírlevelünkre.

 

Ti mondtátok

"Szőke Mátyás vörösbora isteni élmény, köszönöm nektek csodás gyümölcsös gyöngyöző aroma. Ha legközelebb ismét lekésném a vonatot betérek egy újabb kostolóra." K. Ági

"Kb 10 éve Ludányi Olaszrizlingjét iszom garantált minőség, fröccsnek és tisztán is.Igazi remekmű Gyöngyöstarjánból!" H.József

"Köszönöm a Lisicza kóstolóra való meghívást, nagyon jól éreztem magam. Remek borok, jó társaság, kellemes péntek délután." G.Zoltán


"Köszi szépen nektek a tegnapi remek estét, nagyon jól éreztem magam és a borok is kiválóak voltak. " G. Zoltán

"A legutóbbi szállítmányból a Babérliget - Grófi Szérű cuvée letisztult, telt mineralitásával nagyon kellemes meglepetés. A többire sincs panasz, a Tóth féle Pinot Noir igazán zamatos, a Cézár féle Cabernet Sauvignon örök sláger. Most kezdem, a Babérliget - Derű palackot. Kellemesen gyümölcsös, nem tolakodóan, de testes nedű.
Több palackot elajándékoztam, a Cézár száraz pezsgőt is, ebből szükség lesz pótlásra, nagyon kíváncsi vagyok rá." K. Béla

"Vendégeink elmentek és az általatok ajánlott és hozott bor az utolsó cseppig elfogyott és mindenkinek nagyon ízlett!
Köszönjük!" H. Ildikó
 
"A Takler Rozét tegnap este "teszteltük". Igazán finom könnyed rozé, csak a hűtőben kell helyet csinálni, hogy elférjen a kanna. Bár a tegnap estét elnézve nem sokáig lesz ott." N. László

"Nagyon gyorsan megkaptam a borokat, és igazán nagyon kedves volt az úr a boltban, nagyon elégedett vagyok mindennel. Köszönöm!"  V.Sz. Bernadett


Blog


Jásdi István a Borászok Borásza 2017-ben


Jásdi István kapta meg idén a Borászok Borásza díjat. A díjat 2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a Kárpát-medence borászai számára. Ez az elismerés alapvetően különbözik az összes eddigi borászoknak szóló díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek, hanem maguk a borászok választják ki maguk közül egy-egy szavazatukkal a legjobbat, a Borászok Borászát

Hipergyors és könnyű citromtorta


Egy napsütéses délutánon nincs jobb, mint egy kellemesen fanyar sütivel a tányérodon üldögélni. Ha jártas vagy egy kicsit a konyhában, akkor a piskótakészítés nem lesz nehéz feladat, alig melegedsz bele, máris kész lesz a citromos édesség. Önmagában is nagyszerű, de frissen készült pudingba kockázva, netán egy kis vaníliafagyival maga a mennyország.

HOGYAN KÓSTOLJUK A BORT?


Ha borkóstolón járunk, több tíz, vagy akár több száz különböző tétellel is találkozhatunk. Ilyenkor nemcsak azt érdemes megfigyelni, amit érzünk, hanem kellő kóstolási rutint magunkra szedve, tudatosan kell közelíteni a borkóstoláshoz. Ha ezt alaposan, figyelmesen tesszük, megvan bennünk az érdeklődés és a kitartás, egy érzékeink finomságát próbára tevő, összetett, változatos játékban lehet részünk.

MEGRENDELEM
Hozzáadva

Események

Jelenleg nincs közeljövőben eseményünk, kérünk kattints az elmúlt időkben zajlott eseményekre és iratkozz fel a hírlevelére, nehogy lemaradj a következőről.
Cím:
2600 Vác
Dr. Csányi László krt. 27/a

Nyitva tartás:
keddtől-péntekig: 9-19
szombaton: 9-14
Vasárnap, hétfő: ZÁRVA

Elérhetőség:
06/20/967-3410
vac@borhalo.com


Újdonságok


Várszegi Fahordós  Chardonnay 2016 1,5L
A borban a tökéletes eleganciát és a Balaton sokszínűségét fedezhetjük fel. Illatában a fajtajelleges  banán és ananász aromák, majd a fahordós érlelésnek köszönhetően intenzív vanília kápráztat el. Minimális édességérzet adja a bor gerincét, elegáns, kellemes savakkal párosulva.

Kristinus Sauvignon Blanc 2015 1,5L
A fajtára jellemző tiszta, kifejező illat mélyebb jegyeket is hordoz: kandírozott ananász, méz, barackbefőtt jellemzik. Ízében visszaköszönnek az illatjegyek, kiegészülve sárga almával. Izgalmas bor, amely Magyarországon szokatlan megvilágításba helyezi ezt a szőlőfajtát.  

Kristinus Cabernet  Sauvignon 2015 1,5L
Tiszta, közepes illatában bontás után fokozatosan bukkannak elő a fűszerek. Fekete  bors, füstölt hús csokoládéval és fekete cseresznyével kiegészülve. Kóstolva a bor száraz, intenzív ízében szépen jönnek az illatban ígért jegyek.

Dubicz Irsai Olivér 2016  3L
Illatában egy virágzó bodzabokrokkal teli mező  bujasága csábít. Íze bódító, mintha virágcsokorba harapnánk. A Magyarországi  Újborversenyen aranyérmet kapott.