• Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

Borháló Nyíregyháza

Komoly küldetéstudattal nyitottuk meg üzletünket hét évvel ezelőtt. Mindanyian tudjuk hogy a minőségi borivás nem káros az egészségre sőt egyes orvosok kifejezetten javasolják a napi egy pohár bor elfogyasztását. Az tudományosan elfogadott tény, hogy az érrendszeri problémákkal küzdők számára kifejezetten előnyös. Ezt bizonyították a "Francia hatás" vizsgálatokkal. De azt már kevesen tudják hogy a bor az egyik legfontosabb tápanyag forrásunk is lehet.

A modern nagyüzemi mezőgazdaság az elmúlt 150 évben megsokszorozta a termésátlagokat.  Míg 150 évvel ezelőtt egy hektáron termeletek 2 tonna búzát addig ma ugyanazon a hektáron termelnek 10 tonna búzát. Ez azt jelenti hogy a megtermelt növények tápanyag tartalma drasztikusan csökkent.  Ez igaz minden szántóföldi növényre de a zöldségek és gyümölcsök nagyrészére is. Csak az elmúlt 50 évben a zöldségek és gyümölcsök tápanyag tartalma 50-70%-kal csökkentek!

Ez alól üdítő kivétel a minőségi bortermelés. Míg a többi növénytermesztésében a termésátlagok fokozása a cél, addig a minőségi bortermelésben a szőlő beltartalma nagyon fontos, ami sokszor tudatos termés csökkentéssel jár együtt. Ez azt jelenti, hogy a borszőlők és így a borok tápanyag tartalma nem hogy nem csökkent az elmúlt másfél évszázad alatt, hanem akár növekedett is. Olyan tápanyagokat vehetünk magunkhoz a borokban amelyek más növényekben egyáltalán nincsenek vagy ha van is nagyon kicsi mértékben.

A másik nagyon nagy előnye a boroknak, hogy természetes úton erjesztett italok, ami nem az élelmiszer ipar találmánya. Gyakorlatilag úgy készül most is mint 8000 évvel ezelőtt. Rengeteg antioxidánst, enzimet, vitamint és mikrotápanyagot tarlamaz ami elengethetetlenül szükséges az immunrendszerünk normális fenntartásában és egészségünk megőrzésében. Ezeket a tápanyagokat ma már csak táplálék kiegészítőkkel tudjuk pótolni. 

Tévedés ne essék én nem alkoholizmusra biztatok mindenkit hanem rendszeres és tudatos borfogyasztásra, ami segít megőrizni az egészségünket vagy megerősiteni a védekező képességünket a betegségekkel szemben. Ezért  naponta 2-3 dl minőségi bor elfogyasztása mindenkinek ajánlott!


És itt jön a mi küldetésünk. Mi a Borhálónál azt szeretnénk, hogy a magyar ember számára a borivás a mindennapok része legyen. Ne kelljen vendégségbe menni vagy ballagásra várni ahhoz, hogy felbontsunk egy üveg finom bort.

A borivás ne csak az ünnepnapok kiváltsága, hanem a mindennapok rutinja legyen Magyarországon!

Ezt a Borhálónál bárki megengedheti magának, hiszen már 800Ft/liter ártól lehet nálunk kiváló minőségű borokat kapni az ország minden borvidékéről.

Hangulatos környezetben, hozzáértő személyzettel, Magyrország történelmi borvidékeiről több, mint 300 féle minőségi borral várjuk kedves vásárlóinkat. Autentikus berendezésű kóstoltató termünkben neves borászok tartanak boresteket.

Íratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a borestekről, valamint akcióinkról.

Várjuk olyan borszerető 10-20 fős csoportok, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák jelentkezését akik szívesen vennének részt -akár ingyenesen- bolt bemutatónkon, melyen természetesen megkóstolhatják az általunk forgalmazott legfinomabb borokat.

Időpont egyeztetés az alábbi telefonszámon: 06203506505

Girhiny Gyula

üzletvezető

Borháló kártya elfogadóhely
KAPCSOLAT
Cím: Nyíregyháza 4400 Kossuth u. 46.
Telefon: +36 20 350 6505
Email: nyiregyhaza@borhalo.com
Nyitva tartás
Hétfő 10.00-18.00
Kedd 10.00-18.00
Szerda 10.00-18.00
Csütörtök 10.00-18.00
Péntek 10.00-18.00
Szombat 09.00-14.00
Vasárnap Zárva