Hangyál Pincészet borkóstoló estje a Borháló Budaörsben

Borháló Budaörs2024-05-16

 
Tavaly áprilisban járt nálunk egy fiatalember - Hangyál Balázs -, akit sokáig emlegettünk, hiszen olyan borkóstolót tartott, melyen potyogtak a könnyeink a nevetéstől. Annyian érdeklődtetek tavaly, hogy ezt a kóstolót dupláztuk, ha most is van rá igény, akkor idén is duplázhatunk, hiszen kaptunk rá ígéretet.

A tapasztalatok alapján bátran kijelenthetjük, hogy imádjátok a pannonhalmi Hangyál Pincészet borait és most Balázs be fog mutatni nekünk olyan tételeket is, amelyeket még nem kóstolhattunk.


Kóstoló sorunk:
  • Hangyál Örömtánc 2023
  • Hangyál Olaszrizling "Pillanat" 2023
  • Hangyál Sauvignon Blanc "Csicsergő" 2023
  • Hangyál Jasmine "Nagy Ő" 2023
  • Hangyál Rosé "Mosoly" 2023
  • Hangyál CAMINO Selection 2022
  • Hangyál Torpedó "A Lázadó" 2022
  • Hangyál Cabernet Franc Selection 2019
Időpont:
2024.05.16. csütörtök 19h
 
Helyszín:
Borháló Budaörs, Károly király u 4.

 
Borkóstoló estünkre a belépő díj 10.500 Ft, mely tartalmazza a borokat, szódát és a budaörsi "Sorriso Hazai és Mediterrán Ízek" csapata által megálmodott személyenkénti gourmet kóstoló falatkákat, friss kenyeret. 
 
Ha szeretnél eltölteni velünk és barátaiddal egy remek estét, regisztrálj mihamarabb a budaors@borhalo.com-on  és mi biztosítjuk helyedet!


Várunk szeretettel és kiváló borokkal!
Bea

Nagy Beatrix

 
mobil: +36 (30) 9510182
 
Borozzunk Együtt Budaörsön!
Üzlet: H-2040 Budaörs, Károly Király u. 4.
( az Ifjúsági Klubbal szemben )

Nyitvatartásunk:
Hétfőtől-péntekig    11-19h
Szombaton              10-15h
 
 
A pincészetről röviden:
Hangyál Balázsék új generációként jelentek meg a Pannonhalmi borvidéken.
Nyúlon, a Héma-tetőn lévő épületegyüttes a borászatuk központja. Itt található az 1904-ben épült, eredeti állapotban lévő tanítóház, amely mára borászat lett. Mellette épült meg több, mint száz év elteltével a „látványpincészetük". 
Boraik készítésekor kombinálják a hagyományos technikát és a modern technológiát. A szőlő termelésének minden lépésében fontos a környezet tiszteletben tartása. Ennek eredménye egyedülálló borok, melyeket az elegancia, frissesség, és kiváló minőség jellemez. Boraikban az illatok, ízek és aromák egyértelműen és tisztán visszatükrözik a fajták és a termőterületek stílusjegyeit. 
A szőlők hozamkorlátozása, az alacsony tőketerhelés már előre meghatározza a belőlük készülő borok stílusát, karakterét.
 
"A szőlővel, a borral kapcsolatos sok fizikai munka, a terméskorlátozás, a természet közeli gazdálkodás mind-mind valami frissességet sugároz. Próbáljuk szőlőinket úgy művelni, ahogy a legjobb nekik, bár ez elég sok kihívást ad. A sorközöket pillangós növényekkel vetjük be, hogy amikor kimegyünk a szőlőbe, úgy érezzük magunkat, mintha virágzó szőlőmezőben lennénk. Káprázatos látvány, amikor virágzik a szőlőben a facélia, a bíborhere vagy éppen a pohánka. A szép szőlőben sétálva plusz energiát, erőt és ambíciót kapunk, ami átlendít bennünket a nehézségeken." 

 

 


Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre