DOBOSI BOREST

Borháló Tatabánya2024-04-26

DOBOSI BOREST - MEGHÍVÓ

Sok szeretettel hívunk meg következő borestünkre, melynél ezúttal Szentantalfára kalauzol minket Dobosi Győző, a Dobosi pincészet egyik tulajdonosa.

A Dobosi pincészet története 1721-ben kezdődött, mára a családi vállalkozás a Balaton-felvidék egyik legjelentősebb biopincészetévé nőtte ki magát. A pincészet a Nivegy-völgy szívében, Szentantalfán található, ahol 25 hektár szőlőt művelnek organikus módon.

A Dobosi család célja, hogy a természetes és hagyományos szőlőtermesztés és borászat értékeit megőrizze és továbbadja a következő generációnak, filozófiájuk: a bor nem csak egy ital, hanem egy élmény, amely a természet, a kultúra és az ember kapcsolatát tükrözi.

Szőlőterületeik a Balaton-felvidék különböző fekvésű és talajú dűlőiben helyezkednek el, így boraik is változatos talaj- és klímaadottásgokat tükröznek. Főként fehérborokat készítenek, de kiváló rosé és vörösborok is megtalálhatóak a kínálatukban. 

A termesztett szőlőfajták között megtalálhatóak a Balatonra jellemző hazai és néhány nemzetközi fajta is, mint az olaszrizling, a juhfark, a kéknyelű, a szürkebarát, a tramini, a sauvignon blanc, a sárgamuskotály, a rajnai rizling, a kékfrankos és a cabernet sauvignon.

Ami az est folyamán a poharunkba kerül:

  • Bio Kéknyelű pezsgő

  • Bio Olaszrizling 2023

  • Bio Sauvignon Blanc 2023

  • Bio Kékfrankos Rosé 2023

  • Bio Juhfark 2022

  • Bio Nivegy-völgy 2022

  • Bio TAG dűlő Olaszrizling 2022


IDŐPONT: 2024. Április 26 Péntek, 19:00
HELYSZÍN: Tatabányai Múzeum (Vértes Agoráján belül) 
CÍM:  2800 Tatabánya, Szent Borbála Tér 1
BELÉPŐ ÁPRILIS 12-IG: 7800 Ft (ami tartalmazza a borok kóstolását és visszakóstolását, pogácsát, szódát)
BELÉPŐ ÁPRILIS 13-TŐL: 8800 Ft

A részvétel regisztrációhoz kötött!

JELENTKEZÉS: levélben ( tatabanya@borhalo.com ), telefonon (+36-30/856-3320) vagy az üzletben személyesen, a jelentkezők számának megadásával.


Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre