Sokszor csak a belvárosi autópályaként emlegetjük azt az utat, melyet II. Rákóczi Ferencről neveztek el és naponta átlagosan 300 ezer teszi meg az Astoria és a Blaha Lujza tér között. Bejáratunk előtt áll meg egy rakat busz (5, 7, 8, 8A, 112, 179, 239), könnyű parkolni a szomszédos Vas utcába, és mindig akad program a szomszédos Uránia moziban vagy a Kazinczy utcai "pesti sohon".

Vissza a borhoz: Rákóczi volt első magyar "bormarketinges", aki távoli uralkodói udvarokba küldött tokaji aszút, ezzel új szintre emelte a Kárpát-medencéről alkotott világképet. 300 évvel később mi is ezt célozzuk meg a fejedelem útján állva.

Magyarország legjobb italait kínáljuk asztalodra, olyan szakértelemmel, amit áruházakban nem találsz, abból a kínálatból amibe minden jóból jutott egy pár üveg. 

Ti mondtátok

Ti írtátok, ezért úgy hiteles, ha a saját a mondataitokat adjuk közre. Szeretjük a hideget és meleg is, inspirál, motivál és utat mutat, mert a lényeg, hogy amit csinálunk Nektek tetszen.

A rólunk született sok-sok vélemény elérhetőek online, a Tripadvisor oldalán. Köszönjük, hogy Budapest legjobb 20 üzlete közé beválasztottatok, olyan rangsorban, ahol a Mammut, Allee és Westend szerepel mellettünk. Ha tárcánk nem is, de mellünk dagad ;)

A vélemény amúgy egy spontán műfaj, ami helyben születik, és valljuk be őszintén sokan rég túllépünk rajta még mielőtt internet elé kerülnénk. Ezért ajtónk mellett mindig ott a könyv, amiben tucatjával gyűlnek vendégeink ítéletei.

Vendégkönyvünk

Blog


Hungarikum lett az Egri Bikavér


Ha magyar borokról van szó, egy átlag embernek először az aszú és a bikavér jut eszébe. Idén már mindkettő szerepel a Hungarikumok listáján. Na, de mi is az a Hungarikum? Milyen házasítás a Bikavér? Most mindent megtudhatsz színes összeállításunkban!

MEGRENDELEM
Hozzáadva

Szabó Eszter
üzletvezető


Események

Jelenleg nincs közeljövőben eseményünk, kérünk kattints az elmúlt időkben zajlott eseményekre és iratkozz fel a hírlevelére, nehogy lemaradj a következőről.
Cím:
1088 Budapest
Rákóczi út 25
(Parkolni a Vas utcában vagy a régi busz állomásnál lehet. + Rukkola és SodaStream pont)

Nyitva tartás:
Nyári szünet miatt ÁTMENETILEG ZÁRVA tartunk. Addig is 500 méterre a Borháló Körút (1085 Budapest, József krt. 29) várja vendégeinket hétfőtől-szombatig 12-21 óra között!

Elérhetőség:
+36 30 948 8513
urania@borhalo.com


Újdonságok


Várszegi Fahordós  Chardonnay 2016 1,5L
A borban a tökéletes eleganciát és a Balaton sokszínűségét fedezhetjük fel. Illatában a fajtajelleges  banán és ananász aromák, majd a fahordós érlelésnek köszönhetően intenzív vanília kápráztat el. Minimális édességérzet adja a bor gerincét, elegáns, kellemes savakkal párosulva.

Kristinus Sauvignon Blanc 2015 1,5L
A fajtára jellemző tiszta, kifejező illat mélyebb jegyeket is hordoz: kandírozott ananász, méz, barackbefőtt jellemzik. Ízében visszaköszönnek az illatjegyek, kiegészülve sárga almával. Izgalmas bor, amely Magyarországon szokatlan megvilágításba helyezi ezt a szőlőfajtát.  

Kristinus Cabernet  Sauvignon 2015 1,5L
Tiszta, közepes illatában bontás után fokozatosan bukkannak elő a fűszerek. Fekete  bors, füstölt hús csokoládéval és fekete cseresznyével kiegészülve. Kóstolva a bor száraz, intenzív ízében szépen jönnek az illatban ígért jegyek.

Dubicz Irsai Olivér 2016  3L
Illatában egy virágzó bodzabokrokkal teli mező  bujasága csábít. Íze bódító, mintha virágcsokorba harapnánk. A Magyarországi  Újborversenyen aranyérmet kapott.