Sokszor csak a belvárosi autópályaként emlegetjük azt az utat, melyet II. Rákóczi Ferencről neveztek el és naponta átlagosan 300 ezer teszi meg az Astoria és a Blaha Lujza tér között. Bejáratunk előtt áll meg egy rakat busz (5, 7, 8, 8A, 112, 179, 239), könnyű parkolni a szomszédos Vas utcába, és mindig akad program a szomszédos Uránia moziban vagy a Kazinczy utcai "pesti sohon".

Vissza a borhoz: Rákóczi volt első magyar "bormarketinges", aki távoli uralkodói udvarokba küldött tokaji aszút, ezzel új szintre emelte a Kárpát-medencéről alkotott világképet. 300 évvel később mi is ezt célozzuk meg a fejedelem útján állva.

Magyarország legjobb italait kínáljuk asztalodra, olyan szakértelemmel, amit áruházakban nem találsz, abból a kínálatból amibe minden jóból jutott egy pár üveg. 

Ti mondtátok

Ti írtátok, ezért úgy hiteles, ha a saját a mondataitokat adjuk közre. Szeretjük a hideget és meleg is, inspirál, motivál és utat mutat, mert a lényeg, hogy amit csinálunk Nektek tetszen.

A rólunk született sok-sok vélemény elérhetőek online, a Tripadvisor oldalán. Köszönjük, hogy Budapest legjobb 20 üzlete közé beválasztottatok, olyan rangsorban, ahol a Mammut, Allee és Westend szerepel mellettünk. Ha tárcánk nem is, de mellünk dagad ;)

A vélemény amúgy egy spontán műfaj, ami helyben születik, és valljuk be őszintén sokan rég túllépünk rajta még mielőtt internet elé kerülnénk. Ezért ajtónk mellett mindig ott a könyv, amiben tucatjával gyűlnek vendégeink ítéletei.

Vendégkönyvünk

Blog


Hungarikum lett az Egri Bikavér


Ha magyar borokról van szó, egy átlag embernek először az aszú és a bikavér jut eszébe. Idén már mindkettő szerepel a Hungarikumok listáján. Na, de mi is az a Hungarikum? Milyen házasítás a Bikavér? Most mindent megtudhatsz színes összeállításunkban!

MEGRENDELEM
Hozzáadva

Szabó Eszter
üzletvezető


Események

Jelenleg nincs közeljövőben eseményünk, kérünk kattints az elmúlt időkben zajlott eseményekre és iratkozz fel a hírlevelére, nehogy lemaradj a következőről.
Cím:
1088 Budapest
Rákóczi út 25
(Parkolni a Vas utcában vagy a régi busz állomásnál lehet. + Rukkola és SodaStream pont)

Nyitva tartás:
(Hétfőnként átmenetileg sommelier képzésen vagyunk, addig ajánljuk a Borháló Körutat, 400 méterre a József krt. 29 szám alatt)
K-P: 14:00 - 21:00
Szombat: 10:00 - 21:00
Vasárnap: zárva

Elérhetőség:
+36 30 948 8513
urania@borhalo.com


Újdonságok


Várszegi Pincészet Sárga muskotály-Irsai Olivér 2016 2L
Egy igazi nyári üde illatos fehér bor, Irsai Olivér és Sárga Muskotály
házasításából. Érzékien gyümölcsös, kihívóan kellemes és csábítóan üde.
A legkiválóbb választás egy nyári forró napon.

Naár Tokaji Sárgamuskotály 2016 1,5L
Színe halvány szalmasárga. Illata hűvös, kicsit kapros, körtés. Íze üde hosszú lecsengésű, jó egyensúly jellemzi. Én szívesen iszom nyáron fröccsnek is… magában /ifj. Naár Ferenc/

Dóka Éva Merlot Rosé 2016 0,75L 
Egyediségét utánozhatatlan gyümölcsös-édes illatának, a kortyokban feltáruló játékos savak és finom testesség összhangjának köszönheti. Friss, élénk, ugyanakkor érezzük benne a tartalmat, a BOR-t is! A 2016. évi XVIII. Országos Rozé Borverseny aranyérmes bora, korlátozott mennyiségben érhető el.