Események


Tóth Ferenc Pincészet borai a szolnoki Borhálóban!
(2017-12-13)


Garantáltak a remek borok, a finom borkorcsolyák és a jó társaság!Te se maradj le róla!Szólj párodnak, a barátaidnak és jelentkezzetek gyorsan!Amit az est folyamán biztosan megkóstolunk:
Tóth Ferenc Egri Csillag 2016
Közepesen intenzív szalmasárga bor aranyreflexekkel. Királyleányka, Olaszrizling, Hárslevelű és Egri Leányka. Ízig vérig magyar, igazi egri bor. Aromakészlete egyszerre friss és érett. Az előbbi jelzőt a virágok és az ananász, utóbbit pedig a vanília és a méz illatának köszönheti. Ízében citrusok, herbák érződnek, kiegészülve egy kis muskotályossággal és alkoholédességgel. Savai fiatalosak, elegánsak. Telt, harmonikus tartós lecsengésű bor.

Tóth Ferenc Kadarka Siller 2016
Siller, fuxli vagy kastélyos bor. A legtartalmasabb rozé vagy a leglazább vörösbor. A rozék és vörösborok közötti siller középútról ezt a Kadarkát inkább az utóbbi felé húzza a szíve. Karmazsin színű gyümölcsös, fűszeres, szép savkarakterrel rendelkező könnyed, friss bor. Sokoldalú és finom.

Tóth Ferenc Pinot Noir 2015
Eger ékköve, a rubin színű Pinot Noir. Ez a fajta nem vaskosságával, nem a testével hódít, hanem eleganciájával, kifinomultságával. A fajtára jellemző meggyes gyümölcsösség uralkodik a borban, amit a rövid fahordós érlelés ölel körbe nem tolakodóan.

Tóth Ferenc Pentaton Cuvée 2014
Gazdag, határozott karakterű, heroikus bor, maszkulin jegyekkel, de nem robosztus, inkább intenzív. Gyümölcsös jellege harmonikusan egészül ki a hat hónapos fahordós érlelés pörkölt aromáival. Tökéletes ötös házasítás, egyik fajtának sem jelenik meg a fajtajellege, ahogyan az jellemző a Bikavérre.

Tóth Ferenc Egri Kékfrankos 2013
Lilába hajló színvilág jellemzi, illata erőteljesen meggyes, málnás. Tartalmas, közepesen testes bor, szép gyümölcsösséggel. Jó struktúra, az utóíz elég hosszú és tartalmas. Illatban és ízben harmonizáló kerek, nagyon szép bor.

Tóth Ferenc Egri Bikavér 2015
A Bikavér gerincét a borvidék hagyományaihoz híven a fűszeres, határozott savkészletű Kékfrankos adja. Ehhez az aromagazdagságot és a tökéletes harmóniáta gyümölcsös Kadarka, a vaníliás Merlot és az ibolyás Cabernet Franc nyújtja. A bor játékos savaival, jó csersavaival, a fahordós érlelés finoman érezhető jegyeivel válik igazán komplexé.Egyszerre fűszeres és gyümölcsös karakterű. Vibráló, mégis könnyen értelmezhető. Összetett, telt, harmonikus bor, több éves potenciállal.

Tóth Ferenc Édes Lányom 2015
Szeptember közepén szüretelték 20 mustfokkal. A beérkező szőlőt zúzás, bogyózás után 8 Co-on ázni hagyták. Másnap préselték, majd a mustot 15 Co-on kb. 3 hét alatt erjesztették. Utána durva seprőről leszínelték. Az alapbort palackozás előttmustsűrítménnyel édesítették, így pihentették és utána palackozták.

Mikor? 2017. December 13., Szerda, 18:00 óra
Hol? Borháló Szolnok
Mennyiért? 3000 Ft. vagy 30 Borháló pont + 1500 Ft. A belépő díjból 500 Ft. levásárolható!
A kóstoló regisztrációhoz kötött!

A kóstoló borkorcsolyáiról mi gondoskodunk.Reméljük felkeltette az érdeklődését a tételsorunk és szeretettel üdvözölhetjük majd vendégeink között!
Regisztráljon és vegyen részt borkóstolónkon!
Írjon válasz emailt, és jelezze, hogy hányan szeretnének jönni.A részvétel regisztrációhoz kötött (e-mailben a szolnok@borhalo.com címen,a 06-20/5500-947 telefonszámon vagy személyesen az üzletünkben).


Vissza
MEGRENDELEM
Hozzáadva

Események

2017-12-13 Borháló Szolnok
Tóth Ferenc Pincészet borai a szolnoki Borhálóban!

Tóth Ferencről sok minden eszünkbe juthat: megszállott borász, a kadarka nagykövete, a Várvédő megálmodója,...
További események

Cím:
5000 Szolnok
Kossuth Lajos út 18. ( Szapáry út - Kossuth tér sarkán a Szapáry Ékszerházzal szemben, az Otp Bank mellett)

Nyitvatartás:
hétfő: zárva (Borért megyünk!)
kedd: 9-18
szerda: 9-18
csütörtök: 9-18
péntek: 9-19
szombat: 9-15
vasárnap: pihenőnap

Elérhetőség:
20/5500-947
szolnok@borhalo.com


Újdonságok


Recas Cabernet Sauvignon 3L
Újdonság Erdélyből! Reduktív technológiával készült, fiatalosan játékos bor praktikus Bag-in-Box kiszerelésben. Fekete cseresznye, szeder és áfonya köszönt ránk mind illatában, mind ízében.

Vojtek Pannon Primőr Rosé 2017 1,5L
Igéző, kicsattanóan friss primőr rozé a villányi Vojtek pincétől. Mesteri összeállítása a korai Kékfrankosnak, az érett Portugiesernek és az elegáns Pinot Noirnak. Intenzív piros gyümölcsök, lendület a kortyban, feszes dinamika teszi igazi élménnyé ezt a rozét.

Lelovits Villányi Rosé 2017 1,5L
Kellemesen friss és üde, fiatalos rozé. Sok-sok piros bogyós gyümölcs frissességét és intenzitását őrzi mind illatában, mind ízében. Minden évben nagy  sikernek örvend borbarátaink körében. Érdemes kipróbálni.