Események


Font Pincészettel folytatódik barangolásunk a hazánk borvidékein
(2017-06-16)
 

   A Font család több dinasztián keresztül szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, melyet jelenleg is nagy sikerrel, magas színvonalon folytat. A munkából a család minden tagja kiveszi a részét. Magyarország legnagyobb borvidékén, a Kunsági borvidéken, azon belül is Soltvadkerten, a 38 hektáros családi birtokon kizárólag magyar nemesítésű illetve a vidékünkön több száz éve meghonosodott fajtákat termelünk, mint: Ezerjó, Kövidinka, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos, melyből készül rozé és vörösbor is. Boraink alapanyaga minden esetben a kiváló minőségű, válogatott, érett, ízében, összetevőiben kiteljesedett szőlő.

Boraik többsége reduktív módon, a technológiai folyamat oxigéntől elzárva készül. Törekszenek a szőlőből származó elsődleges illat- és zamatanyagok megtartására, melyet kíméletes préselés után szabályozott hőmérsékleten fajélesztős erjesztéssel érnek el.

A terület nagy része Soltvadkert határában húzódik, de vannak Bócsához tartozó részek is. A klasszikus boroknál az elsődleges íz- zamatanyag, a finom üde gyümölcsösség az elsődleges szempont, a prémium boroknál pedig a fajta önmagából adódó íz jegyeinek a kihangsúlyozása, továbbá az érlelés során a borba kerülő másod- harmadlagos aromaanyagok, ásványosság dominálnak. Vörösbort jelentős terméskorlátozással, jól beérett egészséges és szép szőlőből szabad és kell készíteni. A kézzel szüretelt termést gyorsan az üzembe szállítják, majd a zúzás-bogyózás után héjon erjesztik ki.
A fehér és rosé borokat is gyors feldolgozással, esetleg héjon áztatással (évjáratfüggő) kíméletesen megpréselik, majd az így nyert, ülepített mustot hűtött zárt, irányított reduktív módon erjesztik. A reduktív technológia lényege, hogy a mustot kóracél tartályokba fejtik, majd a szabályozott erjesztési körülményeknek köszönhetően (fajélesztő+oxigénhiány) a bor nagyon kellemes zamatos friss lesz. Gyakorlatilag a szőlőből származó íz- zamatanyagokat viszik át a borba, és meg is őrizik benne.

A választék bővítése céljából készítik Ezerjó Selection borukat. Csak kiemelkedő évjáratokban születik ez a ragyogó boruk, amikor a szeptemberi napsütés bearanyozza a fürtöket, és túlérett, töppedt szőlőszemekkel ajándékozzák meg ezerjó tőkéik. A kíméletes préselés után kis tölgyfahordókban erjesztik a magas cukorfokkal szüretelt mustot, majd tárolják is néhány hónapig a kierjedt bort. Válogatás boruk palackba töltve várja, hogy az Ön asztalára kerüljön.
A Kékfrankos vörösborukat hagyományos módon, fahordóban erjesztik, majd érlelik kellemesen bársonyossá, gyümölcsössé palackozásig. Egyes évjáratokban készül barrique változata is, mely még maradandóbbá teszi az élményt.
 
Céluk:  a kunsági borok évszázados jó hírének további öregbítéseVissza
MEGRENDELEM
Hozzáadva

Események

Jelenleg nincs közeljövőben eseményünk, kérünk kattints az elmúlt időkben zajlott eseményekre és iratkozz fel a hírlevelére, nehogy lemaradj a következőről.
Cím:
9200 Mosonmagyaróvár
Szekeres Richárd utca 26.
(üzletünk a McDonald's-tól 20 méterre található )

Nyitva tartás:
hétfő-péntek: 10:00-19:00
szombat : 10:00-18:00


Elérhetőség:

ovar@borhalo.com


Újdonságok


Várszegi Pincészet Sárga muskotály-Irsai Olivér 2016 2L
Egy igazi nyári üde illatos fehér bor, Irsai Olivér és Sárga Muskotály
házasításából. Érzékien gyümölcsös, kihívóan kellemes és csábítóan üde.
A legkiválóbb választás egy nyári forró napon.

Naár Tokaji Sárgamuskotály 2016 1,5L
Színe halvány szalmasárga. Illata hűvös, kicsit kapros, körtés. Íze üde hosszú lecsengésű, jó egyensúly jellemzi. Én szívesen iszom nyáron fröccsnek is… magában /ifj. Naár Ferenc/

Dóka Éva Merlot Rosé 2016 0,75L 
Egyediségét utánozhatatlan gyümölcsös-édes illatának, a kortyokban feltáruló játékos savak és finom testesség összhangjának köszönheti. Friss, élénk, ugyanakkor érezzük benne a tartalmat, a BOR-t is! A 2016. évi XVIII. Országos Rozé Borverseny aranyérmes bora, korlátozott mennyiségben érhető el.