Események


Font Pincészettel folytatódik barangolásunk a hazánk borvidékein
(2017-06-16)
 

   A Font család több dinasztián keresztül szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, melyet jelenleg is nagy sikerrel, magas színvonalon folytat. A munkából a család minden tagja kiveszi a részét. Magyarország legnagyobb borvidékén, a Kunsági borvidéken, azon belül is Soltvadkerten, a 38 hektáros családi birtokon kizárólag magyar nemesítésű illetve a vidékünkön több száz éve meghonosodott fajtákat termelünk, mint: Ezerjó, Kövidinka, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos, melyből készül rozé és vörösbor is. Boraink alapanyaga minden esetben a kiváló minőségű, válogatott, érett, ízében, összetevőiben kiteljesedett szőlő.

Boraik többsége reduktív módon, a technológiai folyamat oxigéntől elzárva készül. Törekszenek a szőlőből származó elsődleges illat- és zamatanyagok megtartására, melyet kíméletes préselés után szabályozott hőmérsékleten fajélesztős erjesztéssel érnek el.

A terület nagy része Soltvadkert határában húzódik, de vannak Bócsához tartozó részek is. A klasszikus boroknál az elsődleges íz- zamatanyag, a finom üde gyümölcsösség az elsődleges szempont, a prémium boroknál pedig a fajta önmagából adódó íz jegyeinek a kihangsúlyozása, továbbá az érlelés során a borba kerülő másod- harmadlagos aromaanyagok, ásványosság dominálnak. Vörösbort jelentős terméskorlátozással, jól beérett egészséges és szép szőlőből szabad és kell készíteni. A kézzel szüretelt termést gyorsan az üzembe szállítják, majd a zúzás-bogyózás után héjon erjesztik ki.
A fehér és rosé borokat is gyors feldolgozással, esetleg héjon áztatással (évjáratfüggő) kíméletesen megpréselik, majd az így nyert, ülepített mustot hűtött zárt, irányított reduktív módon erjesztik. A reduktív technológia lényege, hogy a mustot kóracél tartályokba fejtik, majd a szabályozott erjesztési körülményeknek köszönhetően (fajélesztő+oxigénhiány) a bor nagyon kellemes zamatos friss lesz. Gyakorlatilag a szőlőből származó íz- zamatanyagokat viszik át a borba, és meg is őrizik benne.

A választék bővítése céljából készítik Ezerjó Selection borukat. Csak kiemelkedő évjáratokban születik ez a ragyogó boruk, amikor a szeptemberi napsütés bearanyozza a fürtöket, és túlérett, töppedt szőlőszemekkel ajándékozzák meg ezerjó tőkéik. A kíméletes préselés után kis tölgyfahordókban erjesztik a magas cukorfokkal szüretelt mustot, majd tárolják is néhány hónapig a kierjedt bort. Válogatás boruk palackba töltve várja, hogy az Ön asztalára kerüljön.
A Kékfrankos vörösborukat hagyományos módon, fahordóban erjesztik, majd érlelik kellemesen bársonyossá, gyümölcsössé palackozásig. Egyes évjáratokban készül barrique változata is, mely még maradandóbbá teszi az élményt.
 
Céluk:  a kunsági borok évszázados jó hírének további öregbítéseVissza
MEGRENDELEM
Hozzáadva

Események

Jelenleg nincs közeljövőben eseményünk, kérünk kattints az elmúlt időkben zajlott eseményekre és iratkozz fel a hírlevelére, nehogy lemaradj a következőről.
Cím:
9200 Mosonmagyaróvár
Szekeres Richárd utca 26.
(üzletünk a McDonald's-tól 20 méterre található )

Nyitva tartás:
hétfő-péntek: 10:00-19:00
szombat : 08:00-16:00


Elérhetőség:

ovar@borhalo.com


Újdonságok


Várszegi Fahordós  Chardonnay 2016 1,5L
A borban a tökéletes eleganciát és a Balaton sokszínűségét fedezhetjük fel. Illatában a fajtajelleges  banán és ananász aromák, majd a fahordós érlelésnek köszönhetően intenzív vanília kápráztat el. Minimális édességérzet adja a bor gerincét, elegáns, kellemes savakkal párosulva.

Kristinus Sauvignon Blanc 2015 1,5L
A fajtára jellemző tiszta, kifejező illat mélyebb jegyeket is hordoz: kandírozott ananász, méz, barackbefőtt jellemzik. Ízében visszaköszönnek az illatjegyek, kiegészülve sárga almával. Izgalmas bor, amely Magyarországon szokatlan megvilágításba helyezi ezt a szőlőfajtát.  

Kristinus Cabernet  Sauvignon 2015 1,5L
Tiszta, közepes illatában bontás után fokozatosan bukkannak elő a fűszerek. Fekete  bors, füstölt hús csokoládéval és fekete cseresznyével kiegészülve. Kóstolva a bor száraz, intenzív ízében szépen jönnek az illatban ígért jegyek.

Dubicz Irsai Olivér 2016  3L
Illatában egy virágzó bodzabokrokkal teli mező  bujasága csábít. Íze bódító, mintha virágcsokorba harapnánk. A Magyarországi  Újborversenyen aranyérmet kapott.