Rólunk mondták


Borháló Nyíregyháza a Kelet újságban


Borháló: más a mÉrték

A Kelet Hűségkártya felmutatóinak egy nyári akcióval kedveskednek Fotók: Sipeki Péter

nyíregyháza. A Borháló borkereskedés ez év március 28-án nyitott Nyíregyházán, a Kossuth utca 46. szám alatt.

Hangsúly a belbecsen

– A városban ez egy új üzlet – kezdi bemutatkozásként a bolt tulajdonosa, Girhiny Gyula okleveles szőlész-borász szakmérnök. – Maga a Borháló cég 3 évvel ezelőtt indult Szentendrén, ahol megnyílt az első üzlet 15 féle folyóborral. 2010-ben két borszerető, Kathona Krisztián és Elek Márton azon tanakodtak, hogyan lehetne olcsóbbá tenni a minőségi borokat. Ugyanis egy palack minőségi bor ára 1100–1200 forintnál kezdődik, míg a vöröseké 1300–1500-tól indul. Amikor jobban utána néztek, kiderült, hogy átlag 1600 forintos bornak az árából 800 forint csak a csomagolás, a palack, a dugó, a kapszula, a címke és a papír gyűjtőkarton, és csak a fele a bor ára. Ekkor jött az ötlet, le kellene spórolni a sok flancot, és nem a külcsínre, hanem a belbecsre tenni a hangsúlyt. A csomagolás legyen másodlagos, a bor minősége viszont legyen minőségi.

– Az ötlet nagyon jó, de a megvalósítás nem volt olyan egyszerű. Először is a borászok nem szívesen tették bele a minőségi boraikat műanyag kannákba és PET-palackokba. A vásárlók nagyrészt „amatőr” borkedvelők, akik egyszerű és kedvező árú megoldást keresnek mindennapi borélményeikre.

– Nem várt sikere lett a kezdeményezésnek. Egyre nagyobb volt a nyomás a vevők részéről, hogy növeljék a választékot. Ekkor jött a következő ötlet, több boltra van szükség ahhoz, hogy nagy mennyiséget tudjanak megmozgatni: 2011-ben nyitották az első „franchise” üzletek. Olyan gyorsan növekedett a hálózat, hogy 2013-ban a Franchise Szövetségtől a Leggyorsabban növekvő hálózat díját is megkapta a Borháló – emelte ki a szakember.

– A nyíregyházi üzlet a 35. volt az országban, és jelenleg már mintegy 40 bolt üzemel. A központi kínálatban jelenleg 150 tétel szerepel másféltől ötliteres kiszerelésekben. Az ország minden jelentős borvidékéről, több mint 30 borásznak a borait kínáljuk. A választék folyton változik. Mindig vannak új borok, új borászok, akik bekerülnek a rendszerbe, és vannak olyan borok, amelyből kifogy a készlet.

A borhoz sem a központban, sem az üzletekben nem nyúlnak, zárt hűtőláncban érkezik a pincéből a boltig. A kínálatot nagyon jelentős mértékben alakítják a boltokban 1–2 havonta rendezett ingyenes vásárlói kóstolók eredményei.

– Törzsvásárlói rendszert is működtetünk. Törzsvásárlónak lenni nagyon egyszerű, nem kell hozzá vásárlási limit, mindössze az elérhetőségét kell megadni a visszatérő vevőknek. Törzsvásárlónak lenni érdemes is, mert különleges tételekhez csak ők férnek hozzá, a kóstolókról csak ők értesülnek, ők kapnak meghívót. A Kelet Hűségkártya felmutatóknak egy nyári akcióval kedveskedünk. Ha valaki vásárol egy üveg vagy palack bort, akkor egy 1,5 literes szódát ajándékba adunk a bor mellé! A tervek közt van a bankkártyás fizetés bevezetése és az internetes rendelés és házhoz szállítás elindítása egyenlőre csak Nyíregyháza területére – említette Girhiny Gyula.

A mindennapok rutinja

– Egy-két emberöltővel is ezelőtt hazánkban a borfogyasztás mindennapos dolog volt, hozzá tartozott az étkezéshez, a kultúrához. (De nem mértéktelenül!) Nekünk az a küldetésünk, hogy a magyar ember asztalára minden nap visszakerüljön egy pohár finom magyar bor. Ne csak az ünnepnapok kiváltsága legyen az, ha megiszunk egy minőségi bort, legyen ez a mindennapok rutinja!
km–DM

Az eredeti cikk ITT olvasható
Vissza
MEGRENDELEM
Hozzáadva

Események

Jelenleg nincs közeljövőben eseményünk, kérünk kattints az elmúlt időkben zajlott eseményekre és iratkozz fel a hírlevelére, nehogy lemaradj a következőről.
Cím:
4400 Nyíregyháza
Kossuth u. 46.
(A Go-Max irodatechnika mellett a város felé.)

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 10.00-18.00
Szombat: 09.00-14.00

Ünnepi nyitva tartás:
dec. 23. szombat: 9-18
dec. 24. vasárnap: 9-13
dec. 30. szombat: 9-14
dec. 31. vasárnap: zárva
2018 jan. 01-04: zárva

Elérhetőség:
(20) 222 54 54
nyiregyhaza@borhalo.com


Újdonságok


Istvándy Jenő Pincészet Vulkán 2016

Egy különleges bor a Káli-medencéből, ami kizárólag a Borháló vásárlóinak szól. Légiessége mellett egyaránt mutat üde citrusos és kamillás jegyeket, szépen érlelt, fás, mély tónusokat és a Balaton-felvidék vulkanikus hegyeinek jellegzetes sós-minerális ízvilágát.


Günzer Tamás Rosé 2017

A villányi borvidék legjellemzőbb kék szőlő fajtáiból készült, intenzív epres, málnás jegyekkel rendelkező friss, üde, fiatalos rosé bor.
Magyarország legjobb újbora 2017 - ARANYÉREM - CHAMPION DÍJ