Események


"Új borok,új nyár"borkóstoló Mendén
(2017-05-26)Megérkeztek a pincékből a legfrissebb boraink!

Szeretnénk legújabb borainkkal köszönteni a nyarat. Ezért szeretettel meghívunk "Új borok, új nyár" borkóstolónkra:
Időpont: 2017. május 26. (péntek) 19.00
Helyszín: Borháló Mende, Fő út 1.

A rendezvényen Kismarjai Balázs sommelier vezetésével kóstolhatunk bele kedvenc borainkba.

A kóstoló borai:
      
Várszegi Pincészet Sárgamuskotály-Irsai Olivér 2016 2L
Egy igazi nyári üde illatos fehér bor, Irsai Olivér és Sárgamuskotály házasításából. Színe halvány sárga, illatban csodálatos muskotály illatot érezhetünk - ahogy megillatozzuk, szinte beleharapnánk egy muskotályos szőlőszembe. Érzékien gyümölcsös, kihívóan kellemes és csábítóan üde. Kellemes frissességét ropogós savak adják. 


Naár Tokaji Sárgamuskotály 2016 1,5L
Színe halvány szalmasárga. Illata hűvös, kicsit kapros, körtés. Íze üde hosszú lecsengésű, jó egyensúly jellemzi.Én szívesen iszom nyáron fröccsnek is… magában /ifj. Naár Ferenc/


Ludányi Mátrai Hófehér 2016 1,5L
A termőterület 305 méter magasan helyezkedik el, ez biztosítja a bor számára az egyenletes ízeket és savakat. A bor felét kitevő olaszrizling fél éves érlelés után, a további 50%-ot kitevő zenit és szürkebarát reduktív technológiával készült, így egyszerre van jelen a borban az érettség és a friss, ropogós ízek.

Szőlősi Kékfrankos rozé 2016 1,5L
A kékfrankos kéziszüretét követően a bor hűtött tartályokba került. A feldolgozás során 1 órán keresztül áztatták, majd fehérboros technológiával készítették el a bort. Illatára a meggy és a málna jellemző, a zamatok pedig harmonizálnak az illatokkal. Kiváló nyári rozé.

Mészáros Pál rozé 2016 2L
Könnyű, elegáns rozé született Szekszárdon, a Pinot Noir,  a Kékfrankos és a Zweigelt szőlők háziasításából. A málna és eper ízek szinte szétrobbannak a szájban, a diszkrét de határozott savak pedig a tartást adják meg e kiváló bornak.

Lisicza Ravasz Cuvée Vörös 2016 1,5L
A 2016-os Ravasz Cuvée alapbora a Portugieser, ezért gyümölcsös, könnyedebb bort kapunk. A Cuvée másik összetevője a menoire szőlőtől kissé muskotályos ízt érezhetünk ki.

Meglepetés bor:Egy nagyon intenzív gyöngyöző rozé bor. Legyen meglepetés!

 
A rendezvény részvételi díja 2500 forint, amelyből 500 forint helyben a kóstoló boraira levásárolható. A rendezvényre előzetes regisztrációt elfogadunk a mende@borhalo.com, vagy telefonon a 06 20/361 7517-es számon és természetesen az üzletben személyesen.

Borunk jó sok van, de helyünk kevés. Ezért kérjük, hogy regisztrálj időben a vendégek számának megjelölésével e-mailben, telefonon, vagy személyesen az üzletben.Vissza
MEGRENDELEM
Hozzáadva

Fischer László
üzletvezető


Események

2017-05-26 Borháló Mende
"Új borok,új nyár"borkóstoló Mendén

Megérkeztek a pincékből a legfrissebb boraink! Szeretnénk legújabb borainkkal köszönteni a nyarat. Ezért...
További események

Cím:
2235 Mende
Fő út 1.

Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek: 10:00-18:30
Szombat: 9:00-15:00
Vasárnap: zárva


Elérhetőség:
0620/361 7517
mende@borhalo.com


Újdonságok

Ludányi József Mátrai Hófehér

A bor 50% Olaszrizling, 20% Zenit, valamint 30% Szürkebarát házasítása. Mindhárom fajta a gyöngyöstarjáni Királyberek dűlőből származik.

Az Olaszrizling 50%-a 6 hónapos fahordós érlelést kapott, a maradék 50% és a másik 2 fajta reduktív technológiával készült, így egyszerre élvezhető egy pici ászkolt íz, illetve a friss,vropogós gyümülcsösség.

Tóth Ferenc Vörös Gyöngyöző 2016 - 0,75l

Egy igazi unikum, különleges ritkaság Egerből. A Kadarkából készült bor világos színű, kiemelkedően fűszeres zamatú.Vörös szőlőből az alapbort pár napos héjon tartás után préselték, hogy minél frissebb és gyümölcsösebb alapanyagot kapjanak, kevés tannin és színanyag mellett. Az alapbort 2g/l széndioxid hozzáadásával készítették, aminek köszönhetően egy finom gyöngyözésű, gyümölcsös bort eredményezett.