Események


Pinot Noir világnapi kóstoló + akció
(2017-08-18)


Legendás világfajta, így minden év augusztus 18-át a rubintos Pinot Noir bűvöletébe tölti a borközösség, ezt pedig a fajta hazai remekeivel ünnepeljük mi is meg. Minden tekintetben kényes fajtáról van szó, ezért könnyű gyengébb tételekbe is belefutni a polcokon. Valamiért mégis ez a szőlő adja a világ legdrágább borát, 5 millió forintos palack árával! Ennyi pénzt mi talán az összes borunkért együtt tudunk csak elkérni, viszont a kínálatunkban található Pinot palackok talán betekintést adnak, hogy miért is van ekkora potenciál ebben a szőlőben.
 
AKCIÓNK: csütörtök-pénteken bármely 2 bor vásárlása esetén mindössze 990 Ft a Várszegi Pincészet Pinot Noir!

Bemelegítésnek egy klasszikus habzó variánst, egy pezsgőt kóstolunk, ami kis héjjonáztatással nyerte el szépséges színét.
  • Chapel Hill Pinot Noir Rosé pezsgő​
Csendesborok között számtalanszor találkozhatunk a fajtával rosé házasításokban, többnyire feltüntetés nélkül. Olyan borokat kerestünk, melyek visszaadják a jellegzetességeket.
  • Várszegi Pincészet Pinot Noir Rosé
  • Takler Pinot Noir Rosé 2016 

Folytatásként már egy igazi fajtabor következik Szekszárdról. Tovább haladva Balatonboglárról kóstolunk, ahol először nagyobb területen foglalkoztak a nagyüzemi borászatnak nem fekvő szőlőfajtával.
  • Szeleshát Pinot Noir
  • Várszegi Pincészet Pinot Noir

Ha pedig Magyarországon Pinot Noir, akkor Gál Tibor. Az elmúlt évjáratokban volt részünk bágyad ízekben vagy nyerstanninban is, de a fajta egri bevezetésében elvitathatatlan érdemei vannak a Gál családnak. Izgalmas találkozás lesz ez, amit egy zalai házasítással hasonlítunk össze.
  • Dóka Éva PaBoTa
  • Gál Pinot Noir

Arisztokrata fajtának is tartják a Pinot Noirt, körülményes művelése és uralkodóan domináns ízvilága miatt a hercegnő jelzőt is szokás aggatni rá. Ezt Bock pince egyik büszkeségével, a katlanszerű Ördögárok-dűlő fajtaborával kóstoljuk össze, mely a nagykönyvben megírtak szerint meredek mészkő-dolomitos alapkőzetről származik.
  • Bock Pinot Noir Selection

Helyszín: Borháló Körút (József krt. 29)
Időpont: 2017. augusztus 18. péntek, 20 óra
Részvételi díj: 2500 Ft/fő, melyből 500 Ft levásárolható a helyszínen. 
Borháló kártya: 25 pont felett ingyenes, vagy 10 pont + 1000 Ft


A kóstolón való részvétel regisztrációhoz kötött. Borunk sok van, helyünk viszont limitált, ezért kérlek, részvételi szándékod jelezd mielőbb online a bit.ly/borhely felületén vagy válaszlevélben.


Vissza
MEGRENDELEM
Hozzáadva

Szabó Eszter
üzletvezető


Események

Jelenleg nincs közeljövőben eseményünk, kérünk kattints az elmúlt időkben zajlott eseményekre és iratkozz fel a hírlevelére, nehogy lemaradj a következőről.
Cím:
1085 Budapest
József körút 29.
(A Rákóczi téri megállónál, a Körút és a Scheiber Sándor utca sarkán + Rukkola és SodaStream pont)

Nyitva tartás:
H-Szo: 12:00-21.00
Vasárnap: zárva

Elérhetőség:
+36 30 948 8513
korut@borhalo.com


Újdonságok


Lisicza Sándor Primőr Rozé 2017
Megérkezett a 2017-es év első rozéja! Augusztus eleji szüretből származik a szőlő. Halvány rózsaszín színű, gyümölcsös illatbomba /rózsa, málna/ az új évjáratú bor. Ízében könnyed, citrusos jellegű és játékos. Egy bor, ami feldob, ami mosolyt csal az arcodra.