Események


Prémium Szekszárdi borok kóstolója -Pastor Pincészet- a Borháló Kelenföldben!
(2018-02-15)


Sokat töprengtem, hogy ki legyen februári borkóstolónk főszereplője. Hirtelen feltörtek az emlékeim arról, hogy mennyire szerették 2016 telén annak a fiatal borásznak az élménybeszámolóját és prémium borait, akit most ismét ellátogat hozzánk. Éppen Helsinkiben a konzulátuson készült kiváló borait bemutatni, amikor felhívtam telefonon és örömmel IGENT mondott a felkérésemre.

Ő JUHÁSZ TIBOR ( PASTOR Pince ) Szekszárdról!
   
Ha nem is tekintjük Juhász Tibort a Pastor Pince világ járta borászát prófétának, azt biztosan állíthatjuk, a  szekszárdi borok tekintetében mindenképpen missziós tevékenységet lát el. Személyesen jön el hozzánk, hogy a Tőle megszokott lelkesedéssel meséljen kézműves borairól és bemutassa azokat. Megismertet bennünket fiatal kora ellenére gazdag és az egész világot átölelő tapasztalataival, élményeivel, eme finom nedűk készítésének folyamatával, a pincészet történetével.
   
Szeretném, ha Ön is személyesen megtapasztalná a PASTOR Pincészet kiváló borainak jótékony hatását, ezért szeretettel meghívom zártkörű borkóstolónkra.

Időpontok:
2018. február 15. csütörtök 17:00 h
2018. február 15. csütörtök 19:30 h


Helyszín: 
Borháló Kelenföld (1116 Budapest, Kondorosi út 10/a.)

Kóstolósor: 
Rizling 2017 (Olaszrizling-Rajnai  Rizling) 
Kékfrankos Rosé 2017 
Kékfrankos 2015 
Birtok Cuvée 2015 
Medito Cuvée 2013 
Cabernet Franc 2015 
Merlot 2015
Cabernet VÁLOGATÁS 2013

A kóstoló borkorcsolyáiról mi gondoskodunk. A részvétel belépőhöz kötött, melynek összege 25 törzsvásárlói pont Borháló kártyájáról, vagy 2500 Ft.

Az üzlet befogadóképessége korlátozott, legfeljebb 25 főt tudunk fogadni, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát az időpont megjelölésével mihamarabb jelezze felénk a kelenfold@borhalo.com címen!

Várjuk szeretettel és finom borokkal:

Bea
 
Nagy Beatrix
Üzletvezető
mobil: +36 (30) 951-0182
email: kelenfold@borhalo.com
Borháló Franchise - ahol más a mÉrték
Üzlet:H-1116 Budapest, Kondorosi út 10/a.
Web: www.borhalo.com/kelenfold
https://www.facebook.com/borhalokelenfold

A pincészetről:
 
"A szekszárdi Présház utcában nőttem fel. Mint ahogy minden  kisgyerek, akinek a rokonsága bortermeléssel foglalkozik, én is minden hétvégén  a szőlőben voltam. Szedtem a vesszőket, fel akartam ülni a traktorra, és ha  csak három fürtöt is szedtem le a szüret alatt, boldog voltam, hogy ott lehetek  a felnőttekkel.
Aztán szűk lett számomra a vidék, és világot szerettem volna  látni. Londonba vezetett az utam, és néhány kacskaringó után egy borbárba  kerültem. Nemzetközi csapatban dolgoztam mint borpincér, és folyamatosan  bővítettem a borismeretemet. A különböző nációkhoz tartozó személyzet között a  bor és a munka barátságokat szőtt. Kicseréltük az otthoni tapasztalatainkat, és  eljutottunk egymás hazájának távoli termőhelyeire. Így kerültem később  Ausztráliába, Dél-Amerikába, keresztül-kasul, át a borvidékeken. Bárhol jártam,  mindenütt a kézműves családi pincészetek vonzottak, az óriási  csúcstechnológiával dolgozó borkombinátok világa messze állt tőlem. Messze a  szülőhazától jöttem rá, hogy az a harmónia, amit kint tapasztaltam, Szekszárdon  is megtalálható a borban, és vissza kell térnem a gyökereimhez. A tüzes, de mégis letisztult, és őszinte borokat szeretném a fogyasztóhoz eljuttatni.
A Pastor Pince jelenleg három hektár szőlőterületről készíti  dűlőszelektált borait. Szőlőterületeink az Előhegyen (Cabernet Sauvignon), a  Görögszó dűlőben (Merlot, Cabernet Franc), a Benedek hegytetőn (Cabernet  Franc), Leányváron (Olaszrizling) és a Sauli völgyben (Kékfrankos) helyezkednek  el. Fiatalos lendülettel, családi összefogással, a megfelelő hozamkorlátozást  alkalmazva szeretnénk megjeleníteni a Szekszárdi Borvidék sokszínűségét."
 Vissza
MEGRENDELEM
Hozzáadva

Nagy Beatrix
üzletvezető


Események

Jelenleg nincs közeljövőben eseményünk, kérünk kattints az elmúlt időkben zajlott eseményekre és iratkozz fel a hírlevelére, nehogy lemaradj a következőről.
Cím:
1116 Budapest
Kondorosi út 10/A.
(a Kondorosi úti új lakópark aljában, az OMV kút melletti szerelvény bolttal szemben)

Nyitvatartás:
Ünnepi nyitva tartásunk:
December 16-17. szombat-vasárnap 10-18h
December 18-20. hétfőtől szerdáig 11-20h
December 21-23.csütörtöktől szombatig 10-20h
December 24 - 26. zárva
December 27-29. szerdától péntekig 11-20h
December 30., szombat 10-20h
December 31., Szilveszter 10-14h
Január 1., Újév Zárva


Hétfő-Péntek: 11- 20h
Szombat: 10 -18h
Vasárnap: zárva

Elérhetőség:
Nagy Beatrix 06-30-9510182
kelenfold@borhalo.com


Újdonságok


Istvándy Jenő Pincészet Vulkán 2016

Egy különleges bor a Káli-medencéből, ami kizárólag a Borháló vásárlóinak szól. Légiessége mellett egyaránt mutat üde citrusos és kamillás jegyeket, szépen érlelt, fás, mély tónusokat és a Balaton-felvidék vulkanikus hegyeinek jellegzetes sós-minerális ízvilágát.


Günzer Tamás Rosé 2017

A villányi borvidék legjellemzőbb kék szőlő fajtáiból készült, intenzív epres, málnás jegyekkel rendelkező friss, üde, fiatalos rosé bor.
Magyarország legjobb újbora 2017 - ARANYÉREM - CHAMPION DÍJ