Események


Borkóstoló és falusi turizmus TERVEZET!
(2017-05-20)


A tervezett program során mód nyílik a még itt-ott fellelhető érintetlen természeti csodák megismerésére, pihentető erdei sétákra, túrázásra, a falusi életmódba való bepillantásra, igazi házias ételek fogyasztására, valamint ezeknek a jól ismert és még ismeretlen Borhálós borokkal való leöblítésére!
Ha velünk tartasz a tervezett 2 napon ízelítőt kaphatsz mindebből!

A program helyszíne: Kisszékely


Kisszékely zsákfalu Tolna megye északi csücskében. Simontornyától 12 km-re található egy minden oldalról erdő határolta völgyben.
A falusi turizmus egyre jobban felfigyel rá, hisz természeti adottságai páratlanok, élővilága lenyűgöző. Az ott élő, és elszármazott kisszékelyi emberek jóvoltából „falumúzeum” nyílt, a régi iskola megújult két tanterme eredeti formában látható, és látogatható egész évben.
A falu lélekszáma csökken, de a helyiek vendégszeretete példás, és őszinte.
Az erdők gazdag vadállománya miatt a vadászok kiemelt célpontja, a pecások pedig 3 tó partján is hódolhatnak szenvedélyüknek.
A falu közepén, egy dombon épült fel az 1800-as években a katolikus templom, melyhez 80 lépcsőfok vezet fel. Megéri a fáradtságot, mert a hegy tetejéről páratlan kilátás nyílik a falura, az azt övező erdőkre, a Tolnai dombságra.
Az odalátogató vendégek, turisták kényelmes vendégházakban, apartmanokban pihenhetnek. A jó levegő, az esti csend és nyugalom biztosítja a pihenésre, kikapcsolódásra vágyók igényeinek kielégítését.
 
PROGRAMTERVEZET


Szombat:
 • érkezés Kisszékelybe, szobák elfoglalása a Panzióba (12 óráig)
 • gyülekezés a „főhadiszálláson” (Szabadság út 246.), a Csádés-tó partján (13 óráig)
 • „welcome drink” elfogyasztása egy laza ebéd kíséretében (14 óráig)
 • séta az iskoláig /Falumúzeumig/, ahol a Polgármester Hölgy és a Kulturális Egyesület Vezetője köszönti a csapatot, tájékoztatást adnak a falu történetéről és a programlehetőségekről (15 óráig)
 • a templom, a Templom-hegyi panoráma megtekintése, és egy helyi borospince meglátogatása (18 óráig)
 • vacsora: harcsapaprikás juhtúrós csuszával + italok svédasztalos rendszerben: pálinka, fehérbor, rosé, vörösbor, szóda, kevés üdítő
 •  vacsora után a Dunaföldvári Musiker Csoport műsora a színpadon
 • új borok bemutatása, kóstolása (22 óráig)
 • az este további részében: kötetlen program, társalgás, kártyázás, sakkozás, nótázás időkorlát nélkül.
Vasárnap:

Reggeli a Panzióban (10 óráig)

Szabadon választott programok:
 • túrázás a kijelölt turista útvonalakon
 • séta a kilátóhoz, tanösvény megtekintése
 • sétakocsikázás (előzetes bejelentkezés szükséges)
 • pecázás (napijeggyel)
 • sportolás (ping-pong, foci, lengőteke)
 • kártyázás a tóparton, vagy a vendégházban
Ebéd kb. 14:00 órától: az előző napról maradt ételek és egyéb finomságok elfogyasztása.

A hazautazást megszakítva mód nyílik az Ozorai vár csoportos megtekintésére idegenvezetővel.
További programok egyéni igények szerint, fakultatív módon.

Részvételi díj: 16.000 Ft/fő (a sétakocsikázás költségét, a múzeumi belépő árát és a pecázás napijegyét nem tartalmazza!)


A programon való részvétel regisztrációhoz kötött!   A program csak megfelelő számú jelentkező esetén jön létre, ezért részvételi szándékodat kérem, mihamarabb jelezd e-mailben a fehervar@borhalo.com címen, telefonon vagy személyesen üzletünkben.

Jelentkezési határidő: 2017. 05. 05. 19:00. Ekkor eldől, hogy van e elegendő jelentkező a program megtartásához. Amennyiben megtartásra kerül, a jelentkezőket kiértesítjük és a befizetéseket 2017. 05. 08. 11:00 és 2017. 05.12. 19:00 között várjuk.

 


Vissza
MEGRENDELEM
Hozzáadva

Események

2017-08-25 Borháló Fehérvár
Várszegi borkóstoló

Az augusztus végi hőségben kóstoljuk együtt a Várszegi Pincészet hűsítő borait!
További események

Cím:
8000 Székesfehérvár
Várkörút 1.
(A Várkörúton a Vasalóházzal szemben.)

Nyitva tartás:
H - P: 11-19 óráig
Sz: 10-14 óráig
V: ZÁRVAElérhetőség:
+36 20 971 7724
fehervar@borhalo.com


Újdonságok


Várszegi Fahordós  Chardonnay 2016 1,5L
A borban a tökéletes eleganciát és a Balaton sokszínűségét fedezhetjük fel. Illatában a fajtajelleges  banán és ananász aromák, majd a fahordós érlelésnek köszönhetően intenzív vanília kápráztat el. Minimális édességérzet adja a bor gerincét, elegáns, kellemes savakkal párosulva.

Kristinus Sauvignon Blanc 2015 1,5L
A fajtára jellemző tiszta, kifejező illat mélyebb jegyeket is hordoz: kandírozott ananász, méz, barackbefőtt jellemzik. Ízében visszaköszönnek az illatjegyek, kiegészülve sárga almával. Izgalmas bor, amely Magyarországon szokatlan megvilágításba helyezi ezt a szőlőfajtát.  

Kristinus Cabernet  Sauvignon 2015 1,5L
Tiszta, közepes illatában bontás után fokozatosan bukkannak elő a fűszerek. Fekete  bors, füstölt hús csokoládéval és fekete cseresznyével kiegészülve. Kóstolva a bor száraz, intenzív ízében szépen jönnek az illatban ígért jegyek.

Dubicz Irsai Olivér 2016  3L
Illatában egy virágzó bodzabokrokkal teli mező  bujasága csábít. Íze bódító, mintha virágcsokorba harapnánk. A Magyarországi  Újborversenyen aranyérmet kapott.