Események


Borkóstoló és falusi turizmus TERVEZET!
(2017-05-20)


A tervezett program során mód nyílik a még itt-ott fellelhető érintetlen természeti csodák megismerésére, pihentető erdei sétákra, túrázásra, a falusi életmódba való bepillantásra, igazi házias ételek fogyasztására, valamint ezeknek a jól ismert és még ismeretlen Borhálós borokkal való leöblítésére!
Ha velünk tartasz a tervezett 2 napon ízelítőt kaphatsz mindebből!

A program helyszíne: Kisszékely


Kisszékely zsákfalu Tolna megye északi csücskében. Simontornyától 12 km-re található egy minden oldalról erdő határolta völgyben.
A falusi turizmus egyre jobban felfigyel rá, hisz természeti adottságai páratlanok, élővilága lenyűgöző. Az ott élő, és elszármazott kisszékelyi emberek jóvoltából „falumúzeum” nyílt, a régi iskola megújult két tanterme eredeti formában látható, és látogatható egész évben.
A falu lélekszáma csökken, de a helyiek vendégszeretete példás, és őszinte.
Az erdők gazdag vadállománya miatt a vadászok kiemelt célpontja, a pecások pedig 3 tó partján is hódolhatnak szenvedélyüknek.
A falu közepén, egy dombon épült fel az 1800-as években a katolikus templom, melyhez 80 lépcsőfok vezet fel. Megéri a fáradtságot, mert a hegy tetejéről páratlan kilátás nyílik a falura, az azt övező erdőkre, a Tolnai dombságra.
Az odalátogató vendégek, turisták kényelmes vendégházakban, apartmanokban pihenhetnek. A jó levegő, az esti csend és nyugalom biztosítja a pihenésre, kikapcsolódásra vágyók igényeinek kielégítését.
 
PROGRAMTERVEZET


Szombat:
 • érkezés Kisszékelybe, szobák elfoglalása a Panzióba (12 óráig)
 • gyülekezés a „főhadiszálláson” (Szabadság út 246.), a Csádés-tó partján (13 óráig)
 • „welcome drink” elfogyasztása egy laza ebéd kíséretében (14 óráig)
 • séta az iskoláig /Falumúzeumig/, ahol a Polgármester Hölgy és a Kulturális Egyesület Vezetője köszönti a csapatot, tájékoztatást adnak a falu történetéről és a programlehetőségekről (15 óráig)
 • a templom, a Templom-hegyi panoráma megtekintése, és egy helyi borospince meglátogatása (18 óráig)
 • vacsora: harcsapaprikás juhtúrós csuszával + italok svédasztalos rendszerben: pálinka, fehérbor, rosé, vörösbor, szóda, kevés üdítő
 •  vacsora után a Dunaföldvári Musiker Csoport műsora a színpadon
 • új borok bemutatása, kóstolása (22 óráig)
 • az este további részében: kötetlen program, társalgás, kártyázás, sakkozás, nótázás időkorlát nélkül.
Vasárnap:

Reggeli a Panzióban (10 óráig)

Szabadon választott programok:
 • túrázás a kijelölt turista útvonalakon
 • séta a kilátóhoz, tanösvény megtekintése
 • sétakocsikázás (előzetes bejelentkezés szükséges)
 • pecázás (napijeggyel)
 • sportolás (ping-pong, foci, lengőteke)
 • kártyázás a tóparton, vagy a vendégházban
Ebéd kb. 14:00 órától: az előző napról maradt ételek és egyéb finomságok elfogyasztása.

A hazautazást megszakítva mód nyílik az Ozorai vár csoportos megtekintésére idegenvezetővel.
További programok egyéni igények szerint, fakultatív módon.

Részvételi díj: 16.000 Ft/fő (a sétakocsikázás költségét, a múzeumi belépő árát és a pecázás napijegyét nem tartalmazza!)


A programon való részvétel regisztrációhoz kötött!   A program csak megfelelő számú jelentkező esetén jön létre, ezért részvételi szándékodat kérem, mihamarabb jelezd e-mailben a fehervar@borhalo.com címen, telefonon vagy személyesen üzletünkben.

Jelentkezési határidő: 2017. 05. 05. 19:00. Ekkor eldől, hogy van e elegendő jelentkező a program megtartásához. Amennyiben megtartásra kerül, a jelentkezőket kiértesítjük és a befizetéseket 2017. 05. 08. 11:00 és 2017. 05.12. 19:00 között várjuk.

 


Vissza
MEGRENDELEM
Hozzáadva

Események

2017-05-26 Borháló Fehérvár
Balatoni borok kóstolója Feind Péterrel

Május, mint az év egyik legszebb hónapja nálunk a nyárra való felkészülést jelenti.
További események

Cím:
8000 Székesfehérvár
Várkörút 1.
(A Várkörúton a Vasalóházzal szemben.)

Nyitva tartás:
H - P: 11-19 óráig
Sz: 10-14 óráig
V: ZÁRVAElérhetőség:
+36 20 971 7724
fehervar@borhalo.com


Újdonságok

Ludányi József Mátrai Hófehér

A bor 50% Olaszrizling, 20% Zenit, valamint 30% Szürkebarát házasítása. Mindhárom fajta a gyöngyöstarjáni Királyberek dűlőből származik.

Az Olaszrizling 50%-a 6 hónapos fahordós érlelést kapott, a maradék 50% és a másik 2 fajta reduktív technológiával készült, így egyszerre élvezhető egy pici ászkolt íz, illetve a friss,vropogós gyümülcsösség.

Tóth Ferenc Vörös Gyöngyöző 2016 - 0,75l

Egy igazi unikum, különleges ritkaság Egerből. A Kadarkából készült bor világos színű, kiemelkedően fűszeres zamatú.Vörös szőlőből az alapbort pár napos héjon tartás után préselték, hogy minél frissebb és gyümölcsösebb alapanyagot kapjanak, kevés tannin és színanyag mellett. Az alapbort 2g/l széndioxid hozzáadásával készítették, aminek köszönhetően egy finom gyöngyözésű, gyümölcsös bort eredményezett.