Események


Rizling párbaj a Borháló Fehérvárban
(2017-10-13)


Megérkezett az ősz, október elején járunk, lassan vége lesz a szüretnek, a pincékben forrnak a mustok, így még nagyobb figyelmet fordíthatunk az óborok kóstolására. Van egy szép hagyomány a magyar borkultúrában, októberben megünnepeljük a legelterjedtebb fehér szőlőfajtánkat és a belőle készült bort az Olaszrizlinget. Sokan vannak azonban olyanok, akik a rizling szó hallatán nem tudják, hogy a rajnai rizlingről, vagy olaszrizlingről van szó és azt sem, hogy ez két különböző fajta, egyedi, eltérő karakterekkel bír.
Nálunk most megmérkőznek nemcsak egymással, hanem fajtán belül is párharcot hirdetünk!
Használd ki a lehetőséget, vegyél részt egy izgalmas borpárbajon, tedd próbára az ízlelőbimbóidat! Kóstolj meg kétszer két - két fajta olaszrizlinget és rajnai rizlinget az ország több borvidékéről. Ízleld meg a két fajtában rejlő  értékeket, keresd az eltérő karaktereket bennük! Páronként válaszd ki, hogy  melyik jusson tovább, melyiket kóstoljuk újra és végül dönts a nyertesről! A tavalyi győztesek ismét harcba szállnak!


Lássuk a küzdő feleket:

1. kör:
Feind:      Olaszrizling – Polgár:       Olaszrizling
Babarczi: Olaszrizling – Levendula: Olaszrizling

2. kör:
A két  továbbjutó olaszrizling párharca => a győztes kiválasztása.

3. kör:
Csóbor:  Rajnai rizling – Babarczi:   Rajnai rizling
Molnár:  Rajnai rizling – Frittmann: Rajnai rizling

4. kör:
A két  továbbjutó rajnai rizling párharca => a győztes kiválasztása.

5. kör:
Abszolút győztes kiválasztása a két kategória győztes közül.

Ismét lesz játék értékes nyereményekkel!Legyél részese ennek a remek eseménynek! Hozd el párodat, barátaidat is!

Időpont: 2017. október 13. péntek 19:30 óra
Helyszín: Borháló FehérvárSzékesfehérvár, Várkörút 1

Részvételi  díj: 3000 Ft/fő
Az ár tartalmazza  a 8 fajta bor kóstolása mellett a fröccsvizet, valamint a szokásos menüsort.
A kóstolón  való részvétel regisztrációhoz kötött. Az üzlet befogadóképessége 30 fő, ezért részvételi szándékodat kérem, mihamarabb jelezd e-mailben a fehervar@borhalo.com címen,  telefonon vagy személyesen üzletünkben.Vissza
MEGRENDELEM
Hozzáadva

Események

Jelenleg nincs közeljövőben eseményünk, kérünk kattints az elmúlt időkben zajlott eseményekre és iratkozz fel a hírlevelére, nehogy lemaradj a következőről.
Cím:
8000 Székesfehérvár
Várkörút 1.
(A Várkörúton a Vasalóházzal szemben.)

Nyitvatartás:
H - P: 11-19 óráig
Sz: 10-14 óráig
V: ZÁRVAElérhetőség:
+36 20 971 7724
fehervar@borhalo.com


Újdonságok


Recas Cabernet Sauvignon 3L
Újdonság Erdélyből! Reduktív technológiával készült, fiatalosan játékos bor praktikus Bag-in-Box kiszerelésben. Fekete cseresznye, szeder és áfonya köszönt ránk mind illatában, mind ízében.

Vojtek Pannon Primőr Rosé 2017 1,5L
Igéző, kicsattanóan friss primőr rozé a villányi Vojtek pincétől. Mesteri összeállítása a korai Kékfrankosnak, az érett Portugiesernek és az elegáns Pinot Noirnak. Intenzív piros gyümölcsök, lendület a kortyban, feszes dinamika teszi igazi élménnyé ezt a rozét.

Lelovits Villányi Rosé 2017 1,5L
Kellemesen friss és üde, fiatalos rozé. Sok-sok piros bogyós gyümölcs frissességét és intenzitását őrzi mind illatában, mind ízében. Minden évben nagy  sikernek örvend borbarátaink körében. Érdemes kipróbálni.