Borkínálatunk

Polgár Zoltán Portugieser 2016

Borfajta: Portugieser
Bor jelleg: száraz vörös
Borvidék: Villány
Borász: Polgár Zoltán
Évjárat: 2016
Csomagolás jellege: Palack csavarzárral
Kiszerelés: 0.75 liter


Polgár Zoltán Beaujolais-ja (bozsolé) a papi áldás után megérkezett. Könnyű, friss gyümölcsös ropogós újbor, nagyszerűen iható, bársonyos, selymes bor. Polgár Zoltán ajánlója: "Az idei évjárat első bora, amely „bozsolé” technológiával készült. (A bozsolé a legkorábbi francia újbor, amely Bozsolé vidékéről terjedt el). Hazánkban, így Villányban is Márton napjára készülnek el az új borok, mert: „Márton az új borok bírája”. Az első szüretelésű Portugieser szőlőből készítjük mi is. A Polgár Primőr Portugieser a franciához hasonlóan, szinte légiesen könnyed, elegáns, gyümölcsös újbor. Könnyedsége a különleges „szénsavmacerációs technológiából” adódik, amit röviden bozsolé technológiának is nevezünk. A bor természetes, minden „smink nélküli”, ahogy termett. Tanninja finom, illatában gyümölcsös, friss és üde a Portugieserre jellemző cseresznyés, málnás illattal. Ízében is friss, gyümölcsös nyári piros gyümölcsök kacérkodnak egymással, elegáns és susogó. Susugó, mint egy báli selyemszoknya. Szeretettel ajánlom: Polgár Zoltán"

Ételhez: Ajánlható libasülthöz, libatepertőhöz..

Alkalomhoz: Fogyasszuk kissé hűtve, libához, kacsához, vagy csak úgy, őszi – téli beszélgetések mellé!

Fogyasztási hőmérséklete: 16 fok
Alkoholfok: 11,5 fok
Üzleteink

Vissza a borkínálatunkhoz

Események

2017-08-25 Borháló Fehérvár
Várszegi borkóstoló

Az augusztus végi hőségben kóstoljuk együtt a Várszegi Pincészet hűsítő borait!
2017-08-26 Borháló Újbuda
Szezonnyitó pezsgő- és gyöngyözőbor kóstoló

Kezdjük vidáman a szezont jégbe hűtött pezsgőkkel!
2017-08-26 Borháló Vecsés
Fergeteges születésnapi utcabál Gyálon pompás borokkal kísérve...

Gyál várossá avatásának 20. évfordulóján együtt ünnepel az egész város. Népszerű hazai előadók, izgalmas...
2017-08-31 Borháló Szeged
Ne kóBORolj, borozz nálunk! – Nyári nyitvatartás

Ha borozni szeretnél szombat délután, szervezett keretek között megteheted barátaid társaságában!
További események

Újdonságok


Várszegi Fahordós  Chardonnay 2016 1,5L
A borban a tökéletes eleganciát és a Balaton sokszínűségét fedezhetjük fel. Illatában a fajtajelleges  banán és ananász aromák, majd a fahordós érlelésnek köszönhetően intenzív vanília kápráztat el. Minimális édességérzet adja a bor gerincét, elegáns, kellemes savakkal párosulva.

Kristinus Sauvignon Blanc 2015 1,5L
A fajtára jellemző tiszta, kifejező illat mélyebb jegyeket is hordoz: kandírozott ananász, méz, barackbefőtt jellemzik. Ízében visszaköszönnek az illatjegyek, kiegészülve sárga almával. Izgalmas bor, amely Magyarországon szokatlan megvilágításba helyezi ezt a szőlőfajtát.  

Kristinus Cabernet  Sauvignon 2015 1,5L
Tiszta, közepes illatában bontás után fokozatosan bukkannak elő a fűszerek. Fekete  bors, füstölt hús csokoládéval és fekete cseresznyével kiegészülve. Kóstolva a bor száraz, intenzív ízében szépen jönnek az illatban ígért jegyek.

Dubicz Irsai Olivér 2016  3L
Illatában egy virágzó bodzabokrokkal teli mező  bujasága csábít. Íze bódító, mintha virágcsokorba harapnánk. A Magyarországi  Újborversenyen aranyérmet kapott.

Ti mondtátok

“"Nagyon köszönöm a tegnapi kedves vendéglátást és a kiszolgálást! :-)
Holnap csapraverjük a "hordókat" , és hálásan gondolunk majd Rátok!" (Gazsi Nóra)

"Gratulálok és egyben köszönöm a tegnapi színvonalas Borvacsora megrendezését, és megszervezését." (Monori Mariann)

“Köszönjük a tegnapi borkostolast, remek helyen igazan kellemes orakat toltottunk regi ismerosokkel finom borok kostolasaval, a vendeglátás szuper volt-:)” (Bútor Gábor)

“Tegnap este nagyon kedves fogadtatásban volt részünk! A borok és a kiszolgálás tökéletes, szívesen megyek máskor is!” (Kovács Gyula)

“Egy kellemes délutánt töltöttem barátommal! A bor minősége kiváló, a kiszolgálás udvarias! Fontos árérték arányos hely! Ajánlom minden bor kedvelőnek  a helyet!” (Rektor Andrea)

“Rendkívül kedves, hozzáértő  személyzet, szuper borok nagy választékban. Csak ajánlani tudom bárkinek, aki kicsit is ad az elfogyasztott ital minőségére!”  (Olle Kriszti)