Borkínálatunk

Lelovits Portugieser

Borfajta: Portugieser
Bor jelleg: száraz vörös
Borvidék: Villány
Borász: Lelovits Tamás
Évjárat: 2016
Csomagolás jellege: Magnum palack
Kiszerelés: 1.5 liter


Egy friss, nem évjáratos vörösbor, és még jól is áll neki ez a pökhendi fiatalság! Intenzív ibolya és érett meggy illattal rendelkező, gyümölcsös, hosszú lecsengésű bor. Selymes korty, puha tanninok, veszélyesen itatja magát. Abbahagyhatatlan. Villány fő fajtája, korán szüretelhető, barátságos tanninstruktúrája és gyors érési potenciálja miatt már Márton napra iható állapotban van. Ha nem ászkolják és hordózzák mindhalálig, akkor rendkívül megkapó, könnyed, igazi ivós, csúszós bor. Kell neki a Villányi talaj és a sok napsütés, hogy ilyen elbűvölő legyen. Északabbra kissé savhangsúlyos, karcos, vékony, talán kellemetlen bor is lehet belőle. Villányban találta meg helyét, ezt bizonyítja Lelovits Tamás is, aki az egyik legügyesebb feltörekvő termelő. Boraiban semmi öreges stílus, semmi kesernye, kiváló, tiszta, eszelősen jóivású minden tétele.

Ételhez: Ajánlható libasülthöz, libatepertőhöz, ludaskásához.

Alkalomhoz: Márton-nap utáni vígasságokhoz, őszi-téli élményekhez.

Fogyasztási hőmérséklete: 10 fok
Alkoholfok: 16-17 fok
Üzleteink

Vissza a borkínálatunkhoz

Események

2017-08-25 Borháló Fehérvár
Várszegi borkóstoló

Az augusztus végi hőségben kóstoljuk együtt a Várszegi Pincészet hűsítő borait!
2017-08-26 Borháló Újbuda
Szezonnyitó pezsgő- és gyöngyözőbor kóstoló

Kezdjük vidáman a szezont jégbe hűtött pezsgőkkel!
2017-08-26 Borháló Vecsés
Fergeteges születésnapi utcabál Gyálon pompás borokkal kísérve...

Gyál várossá avatásának 20. évfordulóján együtt ünnepel az egész város. Népszerű hazai előadók, izgalmas...
2017-08-31 Borháló Szeged
Ne kóBORolj, borozz nálunk! – Nyári nyitvatartás

Ha borozni szeretnél szombat délután, szervezett keretek között megteheted barátaid társaságában!
További események

Újdonságok


Várszegi Fahordós  Chardonnay 2016 1,5L
A borban a tökéletes eleganciát és a Balaton sokszínűségét fedezhetjük fel. Illatában a fajtajelleges  banán és ananász aromák, majd a fahordós érlelésnek köszönhetően intenzív vanília kápráztat el. Minimális édességérzet adja a bor gerincét, elegáns, kellemes savakkal párosulva.

Kristinus Sauvignon Blanc 2015 1,5L
A fajtára jellemző tiszta, kifejező illat mélyebb jegyeket is hordoz: kandírozott ananász, méz, barackbefőtt jellemzik. Ízében visszaköszönnek az illatjegyek, kiegészülve sárga almával. Izgalmas bor, amely Magyarországon szokatlan megvilágításba helyezi ezt a szőlőfajtát.  

Kristinus Cabernet  Sauvignon 2015 1,5L
Tiszta, közepes illatában bontás után fokozatosan bukkannak elő a fűszerek. Fekete  bors, füstölt hús csokoládéval és fekete cseresznyével kiegészülve. Kóstolva a bor száraz, intenzív ízében szépen jönnek az illatban ígért jegyek.

Dubicz Irsai Olivér 2016  3L
Illatában egy virágzó bodzabokrokkal teli mező  bujasága csábít. Íze bódító, mintha virágcsokorba harapnánk. A Magyarországi  Újborversenyen aranyérmet kapott.

Ti mondtátok

“"Nagyon köszönöm a tegnapi kedves vendéglátást és a kiszolgálást! :-)
Holnap csapraverjük a "hordókat" , és hálásan gondolunk majd Rátok!" (Gazsi Nóra)

"Gratulálok és egyben köszönöm a tegnapi színvonalas Borvacsora megrendezését, és megszervezését." (Monori Mariann)

“Köszönjük a tegnapi borkostolast, remek helyen igazan kellemes orakat toltottunk regi ismerosokkel finom borok kostolasaval, a vendeglátás szuper volt-:)” (Bútor Gábor)

“Tegnap este nagyon kedves fogadtatásban volt részünk! A borok és a kiszolgálás tökéletes, szívesen megyek máskor is!” (Kovács Gyula)

“Egy kellemes délutánt töltöttem barátommal! A bor minősége kiváló, a kiszolgálás udvarias! Fontos árérték arányos hely! Ajánlom minden bor kedvelőnek  a helyet!” (Rektor Andrea)

“Rendkívül kedves, hozzáértő  személyzet, szuper borok nagy választékban. Csak ajánlani tudom bárkinek, aki kicsit is ad az elfogyasztott ital minőségére!”  (Olle Kriszti)