Borkínálatunk

Borháló Selection Kristinus Sauvignon Blanc

Borfajta: Sauvignon Blanc
Bor jelleg: száraz fehér
Borvidék: Balatonboglár
Borász: AX&AX Borászat
Évjárat: 2015
Csomagolás jellege: Magnum palack
Kiszerelés: 1.5 liter


Megjelenésében tiszta, tükrös közepesnél mélyebb citrom szín, zöldes és citrom reflexekkel. Közepesnél magasabb viszkozitás jellemző. Illata tiszta, a fajtára jellemzően kifejező. Azonban érettebb, mélyebb illattal van dolgunk. Kandirozott ananász, méz, barack befőtt jellemzi. Kóstolva a bor száraz, közepesnél magasabb sav-és alkohol érzet mellett, kisebb test mutatkozik. Ízében visszaköszönnek az illatban ígért jegyek, kiegészülve sárga almával és érett fehér spárgával. Jó minőségű izgalmas bor, amely Magyarországon szokatlan megvilágításba helyezi a Sauvignon Blanc szőlőfajtát. Teljes érettségben szüretelt, ennek megfelelően a szokásos vágott füves karaktert elhagyva nem éretlen jegyeket mutat melyeket tovább erősítenek a hordós érlelésből adódó aromák. Fogyasztásra abszolút érett, azonban még eltartható egy-két évig.

Ételhez: Ajánlott étel: Előételek: hal, kagyló Zöldség és gomba levesek Saláták

Fogyasztási hőmérséklete: 9-11 fok
Alkoholfok: 13,5 fok
Üzleteink

Vissza a borkínálatunkhoz

Események

2017-08-25 Borháló Fehérvár
Várszegi borkóstoló

Az augusztus végi hőségben kóstoljuk együtt a Várszegi Pincészet hűsítő borait!
2017-08-26 Borháló Újbuda
Szezonnyitó pezsgő- és gyöngyözőbor kóstoló

Kezdjük vidáman a szezont jégbe hűtött pezsgőkkel!
2017-08-26 Borháló Vecsés
Fergeteges születésnapi utcabál Gyálon pompás borokkal kísérve...

Gyál várossá avatásának 20. évfordulóján együtt ünnepel az egész város. Népszerű hazai előadók, izgalmas...
2017-08-31 Borháló Szeged
Ne kóBORolj, borozz nálunk! – Nyári nyitvatartás

Ha borozni szeretnél szombat délután, szervezett keretek között megteheted barátaid társaságában!
További események

Újdonságok


Várszegi Fahordós  Chardonnay 2016 1,5L
A borban a tökéletes eleganciát és a Balaton sokszínűségét fedezhetjük fel. Illatában a fajtajelleges  banán és ananász aromák, majd a fahordós érlelésnek köszönhetően intenzív vanília kápráztat el. Minimális édességérzet adja a bor gerincét, elegáns, kellemes savakkal párosulva.

Kristinus Sauvignon Blanc 2015 1,5L
A fajtára jellemző tiszta, kifejező illat mélyebb jegyeket is hordoz: kandírozott ananász, méz, barackbefőtt jellemzik. Ízében visszaköszönnek az illatjegyek, kiegészülve sárga almával. Izgalmas bor, amely Magyarországon szokatlan megvilágításba helyezi ezt a szőlőfajtát.  

Kristinus Cabernet  Sauvignon 2015 1,5L
Tiszta, közepes illatában bontás után fokozatosan bukkannak elő a fűszerek. Fekete  bors, füstölt hús csokoládéval és fekete cseresznyével kiegészülve. Kóstolva a bor száraz, intenzív ízében szépen jönnek az illatban ígért jegyek.

Dubicz Irsai Olivér 2016  3L
Illatában egy virágzó bodzabokrokkal teli mező  bujasága csábít. Íze bódító, mintha virágcsokorba harapnánk. A Magyarországi  Újborversenyen aranyérmet kapott.

Ti mondtátok

“"Nagyon köszönöm a tegnapi kedves vendéglátást és a kiszolgálást! :-)
Holnap csapraverjük a "hordókat" , és hálásan gondolunk majd Rátok!" (Gazsi Nóra)

"Gratulálok és egyben köszönöm a tegnapi színvonalas Borvacsora megrendezését, és megszervezését." (Monori Mariann)

“Köszönjük a tegnapi borkostolast, remek helyen igazan kellemes orakat toltottunk regi ismerosokkel finom borok kostolasaval, a vendeglátás szuper volt-:)” (Bútor Gábor)

“Tegnap este nagyon kedves fogadtatásban volt részünk! A borok és a kiszolgálás tökéletes, szívesen megyek máskor is!” (Kovács Gyula)

“Egy kellemes délutánt töltöttem barátommal! A bor minősége kiváló, a kiszolgálás udvarias! Fontos árérték arányos hely! Ajánlom minden bor kedvelőnek  a helyet!” (Rektor Andrea)

“Rendkívül kedves, hozzáértő  személyzet, szuper borok nagy választékban. Csak ajánlani tudom bárkinek, aki kicsit is ad az elfogyasztott ital minőségére!”  (Olle Kriszti)