Borélmények nyaralásra


Hurrá nyaralunk! Induljunk útnak vízparti vagy vízi kalandra, kerékpár vagy gyalogtúrára a borkóstolás és egy kis ráérős piknik a szabadban mindig belefér a nyaralásba.
Az ételek és a borok jelentős helyet foglalnak el emlékeink sorában. Ugyanúgy, ahogy emlékezünk egy dalra, amelyet egy vidám társaságban énekeltünk, ugyanúgy visszaidézhetjük magunkban a megkóstolt borok illatát és aromáját. A borok és az ételek az emlékhez kötődő ízvilágukkal visszarepíthetnek átélt élményekhez, helyzetekhez, helyhez, a "Hely Szelleméhez".
Segítünk összekapcsolni az ízeket az átélt élményekkel, hogy igazán felejthetetlen legyen a nyár!
 

Milyen bort igyunk fiatalos, grillezős esti baráti találkozókhoz? Molnár Paulus Gyöngye 2015 0,75L   habzóbor tökéletes választás, mely egyet jelent a fiatalsággal: barátok, szórakozás, zene, játék, divat… Könnyed, illatos cuvée, izgalmasan bizsergető buborékokkal. Extradry és félszáraz változatban készült, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt.  
 
 
Milyen bort ajánlunk vízparton, a strandolás szerelmeseinek?Szőke Mátyás Hajnal Blanc 2015 1,5L bora játékos savakkal, gazdag bodzaillattal, zöldalmás, friss, határozott ízzel nyílik meg akóstoláskor. Pont annyit mutat magából, amennyi egészséges, nem válik émelyítővé, parfümössé a gazdag aromatika és illat. Könnyű karakterű bor, ne féljünk a második pohártól sem.  Kiválóan alkalmas a vízparton üde beszélgetésekhez, töltődéshez, lazításhoz.   

 
Milyen bort vigyünk magunkkal gyalog- vagy kerékpártúra során, a szabadban való piknikhez?Lisicza Sándor Roséját 2016 1,5L ajánljuk, mely minden könnyedségével, telt aromáival, csábító gyümölcsösségével tökéletes kiegészítője baráti találkozóknak, beszélgetéseknek. Koncentrált ízekkel, a friss eper, málna kínálja magát már illatában is.   

 
Milyen bort igyunk a Balaton közepén, vitorlázás közben?Vitorlázáshoz kiváló választás Istvándy Jenő Olaszrizlingje 2015 0,75L. Valódi paradoxon: egy klasszikus bor, melyet a kísérletező-kedv hívott életre. Illatában inkább visszafogott, naturális, elsősorban a másodlagos illatjegyek dominálnak. Ízében mindent elsöprő érettség, kerekség ejti rabul az embert.   


Ha kevesled a mennyiséget, ajánljuk neked a Belward Pincészet Strófa Cuvée 2016 borát 3 literes Bag-in-Box kiszerelésben. Ezzel biztos nem fogsz melléfogni a nagyobb társaságban sem: 50% Irsai, 25-25% Hárslevelű-Olaszrizling. Egyedi ízvilág a ma divatos irsai alapján nyugodva, üde, friss, különleges.   
 
Milyen bort vigyünk magunkkal városnéző kiránduláshoz?Szabó István Menoire 2014 2L egri vörösbora remek kísérője a jó hangulatú városnézéseknek.
Könnyed gyümölcsösség, bájos elegancia jellemzi ezt a zamatos, félédes vörösbort, melynek finom savai kellemesen harmonizálnak a maradék cukortartalommal. Behízelgő bársonyosságára épülve felejthetetlenül bontakozik ki a finom, fajtára jellemző, gyümölcsös illat és ízvilág.   
 

Események

2017-09-29 Borháló Szépvölgy
Tanévnyitó borkóstoló

A hosszú nyári szünet után itt az ideje, hogy újra beüljünk az iskola padokba. Szeptember 29-én várjuk a...
2017-09-29 Borháló Rákosmente
Szőke Mátyás Borvacsora

Szőke Mátyás neve, számunkra egyet jelent a megalkudni képtelen minőséggel. A mátrai borvidék kiemelkedő,...
2017-09-29 Borháló Fehérvár
Pastor Pince borkóstolója

Lehet-e az ember a saját hazájában próféta?
2017-09-29 Borháló Szeged
Egy újabb bor-és gasztro kaland!

Terasz záró borvacsora: Balkáni borok és magyar párjuk...
2017-09-30 Borháló Békéscsaba
Bor a fahordóból az igazi!?

A borkóstoló célja, hogy bemutassuk a különböző hordós érlelési eljárások hatását az elkészült borra.
2017-10-06 Borháló Mende
Megérkeztek legújabb boraink

Szeretnénk legújabb borainkkal köszönteni az őszt,ezért szeretettel meghívunk borkóstolónkra!...
2017-10-12 Borháló Szeged
Borséta a szegedi zsidónegyedben

Szeged valamikor zsidók lakta negyedében számtalan érdekes történet és épület rejtőzködik. A meséket pedig mi...
2017-10-13 Borháló Érd-Diósd
Jazz&Bor

Sok szeretettel meghívunk a következőt borkóstoló eseményünkre és azt követő koncertekre!
2017-11-11 Borháló Szeged
Márton-napi gasztroséta

Idézzük föl a szegedi piacok hangulatát és sétáljunk be a múltból a mába vagyis a mai piacra. „A bornak Márton...
További események

Újdonságok


Lisicza Sándor Primőr Rozé 2017
Megérkezett a 2017-es év első rozéja! Augusztus eleji szüretből származik a szőlő. Halvány rózsaszín színű, gyümölcsös illatbomba /rózsa, málna/ az új évjáratú bor. Ízében könnyed, citrusos jellegű és játékos. Egy bor, ami feldob, ami mosolyt csal az arcodra.


 

Kínálatunkból

Borháló Selection Kristinus Vörös (0.75 L) 1390 Ft
899 Ft
Borháló Selection Kristinus Rosé (0.75 L) 1390 Ft
899 Ft
Borháló Selection Kristinus Fehér (0.75 L) 1390 Ft
899 Ft
Bogdán Somvirág Hárslevelű 2015 (0.75 L) 1490 Ft
Bogdán Somvirág Hárslevelű 1.5 (1.5 L) 1350 Ft
Bogdán Somlói Juhfark 2014 (1.5 L) 1790 Ft
Bogdán Somlói Juhfark 2014 (0.75 L) 1490 Ft
Bogdán Somlói cuvée (1.5 L) 1350 Ft
Bogdán Somlói cuvée (0.75 L) 1290 Ft
Üzleteink

Ti mondtátok

“"Nagyon köszönöm a tegnapi kedves vendéglátást és a kiszolgálást! :-)
Holnap csapraverjük a "hordókat" , és hálásan gondolunk majd Rátok!" (Gazsi Nóra)

"Gratulálok és egyben köszönöm a tegnapi színvonalas Borvacsora megrendezését, és megszervezését." (Monori Mariann)

“Köszönjük a tegnapi borkostolast, remek helyen igazan kellemes orakat toltottunk regi ismerosokkel finom borok kostolasaval, a vendeglátás szuper volt-:)” (Bútor Gábor)

“Tegnap este nagyon kedves fogadtatásban volt részünk! A borok és a kiszolgálás tökéletes, szívesen megyek máskor is!” (Kovács Gyula)

“Egy kellemes délutánt töltöttem barátommal! A bor minősége kiváló, a kiszolgálás udvarias! Fontos árérték arányos hely! Ajánlom minden bor kedvelőnek  a helyet!” (Rektor Andrea)

“Rendkívül kedves, hozzáértő  személyzet, szuper borok nagy választékban. Csak ajánlani tudom bárkinek, aki kicsit is ad az elfogyasztott ital minőségére!”  (Olle Kriszti)