Blog


Mi fán terem a balatoni vörösbor?


A Balaton környékét általában fehérboros vidékként tartjuk számon. Pedig teremnek itt vörösborok is, ráadásul nem is akármilyenek!

  
De milyenek a balatoni vörösborok? Testben könnyűek, alkoholban viszont gazdagok. Jellemzőek rájuk a túlérett gyümölcsös, lekváros, kompótos ízek. Tannintartalmuk általában mérsékelt, a korty vége mégis kesernyés a legjellemzőbb balatonivörös- ízjegytől: a keserűmandulától. Ha szereted a marcipánt, valószínűleg ez is ízleni fog. Jellegzetes ízük semmihez sem hasonlítható. Érdekes, újszerű élmény megkóstolni őket.


Kristinus Borbirtok – Sziget Vörös
Kék bogyós gyümölcsökre emlékeztet az illata: szilva, szeder, áfonya jelenik meg. Belekortyolva komolyabb vonásokat mutat. Megtartja gyümölcsös jellegét, de mellé karamellás, melaszos íz társul, melyet mandulás kesernye zár le. Nem mindennapi ízhatások! Ez a bor még újdonság a kínálatunkban, de máris közönségkedvenc, ráadásul az ára is verhetetlen!

 


Várszegi Pincészet - Cabernet Sauvignon
Igazi komoly vörösbor robosztus testtel és bársonyos tanninokkal. Illatában meggyes, ribizlis gyümölcsösséggel indít, melyet pikáns fűszeresség követ. Ízében is sokrétű gyümölcsös, fűszeres jegyeket mutat. Tüzes bor, amivel bármilyen helyzetbe melegséget lehet varázsolni. 


Várszegi Pincészet - Pinot Noir
Különleges ez a tétel, olyan, amin gondolkodni kell. Halvány színe és könnyed teste egyszerű bort ígér. Aztán megkóstoljuk, és egyik ámulatból a másikba esünk. Ez aztán rafinált darab! Először csak eperízt érzünk, aztán egyre furcsább hatások következnek: cserzett bőr, avar, fahéj, vadvirágok és cukorka... hogy jön ez össze? Hát, itt bizony nagyon szépen sikerült nekik! Olyan az összhatás, mint egy Verne-regény hangulata: csupa izgalom, rejtély és egy kis tudományos misztikum, egy kalandos élménybe összegyűjtve. Figyelem: most a legjobb! A Pinot Noir a palackozás után is sokat változik. Ez a bor most érte el a legjobb formáját. Nem érdemes tartogatni, kóstolgatni annál inkább!


A balatoni vörösek a végletekig megosztják a közönséget. Van, aki hallani sem akar róluk, velük szemben viszont ott van egy nagyon lelkes rajongótábor is. Te melyikbe tartozol? Vagy még nem döntöttél? Ha szeretnél egy nem mindennapi élményt, kóstold meg te is ezt a kevésbé ismert borfajtát!Vissza

Események

2017-12-13 Borháló Szolnok
Tóth Ferenc Pincészet borai a szolnoki Borhálóban!

Tóth Ferencről sok minden eszünkbe juthat: megszállott borász, a kadarka nagykövete, a Várvédő megálmodója,...
2017-12-14 Borháló Békéscsaba
Font Pincészet borainak kóstolója.

Magyarország legnagyobb borvidéke a Kunsági borvidék, ahol a Font Pincészet, mint kiemelkedő borászat készíti...
2017-12-14 Borháló Hegyvidék
BorhálóHegyvidék

Villányi borok kóstolója, a kíváló borász, Polgár Zoltán kínálásával 19 órakor.
2017-12-29 Borháló Gyömrő
Óév Búcsúztató Jegesmedve Borkóstoló

Szeretettel meghívjuk szokásos "Jegesmedve" Borkóstolónkra, Az est különlegessége, hogy lesz lehetőség kint is...
További események

Újdonságok


Recas Cabernet Sauvignon 3L
Újdonság Erdélyből! Reduktív technológiával készült, fiatalosan játékos bor praktikus Bag-in-Box kiszerelésben. Fekete cseresznye, szeder és áfonya köszönt ránk mind illatában, mind ízében.

Vojtek Pannon Primőr Rosé 2017 1,5L
Igéző, kicsattanóan friss primőr rozé a villányi Vojtek pincétől. Mesteri összeállítása a korai Kékfrankosnak, az érett Portugiesernek és az elegáns Pinot Noirnak. Intenzív piros gyümölcsök, lendület a kortyban, feszes dinamika teszi igazi élménnyé ezt a rozét.

Lelovits Villányi Rosé 2017 1,5L
Kellemesen friss és üde, fiatalos rozé. Sok-sok piros bogyós gyümölcs frissességét és intenzitását őrzi mind illatában, mind ízében. Minden évben nagy  sikernek örvend borbarátaink körében. Érdemes kipróbálni. 

Kínálatunkból

Tóth Ferenc Pentaton Cuvée 2014 (1.5 L) 2300 Ft
Tóth Ferenc Merlot (2 L) 1980 Ft
Tóth Ferenc Kadarka Siller 2016 (1.5 L) 1990 Ft
Tóth Ferenc Egri Csillag 2016 (0.75 L) 1620 Ft
Tóth Ferenc Egri Bikavér 2015 (0.75 L) 2200 Ft
Malatinszky Primavera (1.5 L) 3990 Ft
Malatinszky Liliomfi (1.5 L) 4990 Ft
Üzleteink

Ti mondtátok

“"Nagyon köszönöm a tegnapi kedves vendéglátást és a kiszolgálást! :-)
Holnap csapraverjük a "hordókat" , és hálásan gondolunk majd Rátok!" (Gazsi Nóra)

"Gratulálok és egyben köszönöm a tegnapi színvonalas Borvacsora megrendezését, és megszervezését." (Monori Mariann)

“Köszönjük a tegnapi borkostolast, remek helyen igazan kellemes orakat toltottunk regi ismerosokkel finom borok kostolasaval, a vendeglátás szuper volt-:)” (Bútor Gábor)

“Tegnap este nagyon kedves fogadtatásban volt részünk! A borok és a kiszolgálás tökéletes, szívesen megyek máskor is!” (Kovács Gyula)

“Egy kellemes délutánt töltöttem barátommal! A bor minősége kiváló, a kiszolgálás udvarias! Fontos árérték arányos hely! Ajánlom minden bor kedvelőnek  a helyet!” (Rektor Andrea)

“Rendkívül kedves, hozzáértő  személyzet, szuper borok nagy választékban. Csak ajánlani tudom bárkinek, aki kicsit is ad az elfogyasztott ital minőségére!”  (Olle Kriszti)