Blog


Mi fán terem a balatoni vörösbor?


A Balaton környékét általában fehérboros vidékként tartjuk számon. Pedig teremnek itt vörösborok is, ráadásul nem is akármilyenek!

  
De milyenek a balatoni vörösborok? Testben könnyűek, alkoholban viszont gazdagok. Jellemzőek rájuk a túlérett gyümölcsös, lekváros, kompótos ízek. Tannintartalmuk általában mérsékelt, a korty vége mégis kesernyés a legjellemzőbb balatonivörös- ízjegytől: a keserűmandulától. Ha szereted a marcipánt, valószínűleg ez is ízleni fog. Jellegzetes ízük semmihez sem hasonlítható. Érdekes, újszerű élmény megkóstolni őket.


Kristinus Borbirtok – Sziget Vörös
Kék bogyós gyümölcsökre emlékeztet az illata: szilva, szeder, áfonya jelenik meg. Belekortyolva komolyabb vonásokat mutat. Megtartja gyümölcsös jellegét, de mellé karamellás, melaszos íz társul, melyet mandulás kesernye zár le. Nem mindennapi ízhatások! Ez a bor még újdonság a kínálatunkban, de máris közönségkedvenc, ráadásul az ára is verhetetlen!

 


Várszegi Pincészet - Cabernet Sauvignon
Igazi komoly vörösbor robosztus testtel és bársonyos tanninokkal. Illatában meggyes, ribizlis gyümölcsösséggel indít, melyet pikáns fűszeresség követ. Ízében is sokrétű gyümölcsös, fűszeres jegyeket mutat. Tüzes bor, amivel bármilyen helyzetbe melegséget lehet varázsolni. 


Várszegi Pincészet - Pinot Noir
Különleges ez a tétel, olyan, amin gondolkodni kell. Halvány színe és könnyed teste egyszerű bort ígér. Aztán megkóstoljuk, és egyik ámulatból a másikba esünk. Ez aztán rafinált darab! Először csak eperízt érzünk, aztán egyre furcsább hatások következnek: cserzett bőr, avar, fahéj, vadvirágok és cukorka... hogy jön ez össze? Hát, itt bizony nagyon szépen sikerült nekik! Olyan az összhatás, mint egy Verne-regény hangulata: csupa izgalom, rejtély és egy kis tudományos misztikum, egy kalandos élménybe összegyűjtve. Figyelem: most a legjobb! A Pinot Noir a palackozás után is sokat változik. Ez a bor most érte el a legjobb formáját. Nem érdemes tartogatni, kóstolgatni annál inkább!


A balatoni vörösek a végletekig megosztják a közönséget. Van, aki hallani sem akar róluk, velük szemben viszont ott van egy nagyon lelkes rajongótábor is. Te melyikbe tartozol? Vagy még nem döntöttél? Ha szeretnél egy nem mindennapi élményt, kóstold meg te is ezt a kevésbé ismert borfajtát!Vissza

Események

2017-08-25 Borháló Fehérvár
Várszegi borkóstoló

Az augusztus végi hőségben kóstoljuk együtt a Várszegi Pincészet hűsítő borait!
2017-08-26 Borháló Újbuda
Szezonnyitó pezsgő- és gyöngyözőbor kóstoló

Kezdjük vidáman a szezont jégbe hűtött pezsgőkkel!
2017-08-26 Borháló Vecsés
Fergeteges születésnapi utcabál Gyálon pompás borokkal kísérve...

Gyál várossá avatásának 20. évfordulóján együtt ünnepel az egész város. Népszerű hazai előadók, izgalmas...
2017-08-31 Borháló Szeged
Ne kóBORolj, borozz nálunk! – Nyári nyitvatartás

Ha borozni szeretnél szombat délután, szervezett keretek között megteheted barátaid társaságában!
További események

Újdonságok


Várszegi Fahordós  Chardonnay 2016 1,5L
A borban a tökéletes eleganciát és a Balaton sokszínűségét fedezhetjük fel. Illatában a fajtajelleges  banán és ananász aromák, majd a fahordós érlelésnek köszönhetően intenzív vanília kápráztat el. Minimális édességérzet adja a bor gerincét, elegáns, kellemes savakkal párosulva.

Kristinus Sauvignon Blanc 2015 1,5L
A fajtára jellemző tiszta, kifejező illat mélyebb jegyeket is hordoz: kandírozott ananász, méz, barackbefőtt jellemzik. Ízében visszaköszönnek az illatjegyek, kiegészülve sárga almával. Izgalmas bor, amely Magyarországon szokatlan megvilágításba helyezi ezt a szőlőfajtát.  

Kristinus Cabernet  Sauvignon 2015 1,5L
Tiszta, közepes illatában bontás után fokozatosan bukkannak elő a fűszerek. Fekete  bors, füstölt hús csokoládéval és fekete cseresznyével kiegészülve. Kóstolva a bor száraz, intenzív ízében szépen jönnek az illatban ígért jegyek.

Dubicz Irsai Olivér 2016  3L
Illatában egy virágzó bodzabokrokkal teli mező  bujasága csábít. Íze bódító, mintha virágcsokorba harapnánk. A Magyarországi  Újborversenyen aranyérmet kapott.

Ti mondtátok

“"Nagyon köszönöm a tegnapi kedves vendéglátást és a kiszolgálást! :-)
Holnap csapraverjük a "hordókat" , és hálásan gondolunk majd Rátok!" (Gazsi Nóra)

"Gratulálok és egyben köszönöm a tegnapi színvonalas Borvacsora megrendezését, és megszervezését." (Monori Mariann)

“Köszönjük a tegnapi borkostolast, remek helyen igazan kellemes orakat toltottunk regi ismerosokkel finom borok kostolasaval, a vendeglátás szuper volt-:)” (Bútor Gábor)

“Tegnap este nagyon kedves fogadtatásban volt részünk! A borok és a kiszolgálás tökéletes, szívesen megyek máskor is!” (Kovács Gyula)

“Egy kellemes délutánt töltöttem barátommal! A bor minősége kiváló, a kiszolgálás udvarias! Fontos árérték arányos hely! Ajánlom minden bor kedvelőnek  a helyet!” (Rektor Andrea)

“Rendkívül kedves, hozzáértő  személyzet, szuper borok nagy választékban. Csak ajánlani tudom bárkinek, aki kicsit is ad az elfogyasztott ital minőségére!”  (Olle Kriszti)