Blog


Mi fán terem a balatoni vörösbor?


A Balaton környékét általában fehérboros vidékként tartjuk számon. Pedig teremnek itt vörösborok is, ráadásul nem is akármilyenek!

  
De milyenek a balatoni vörösborok? Testben könnyűek, alkoholban viszont gazdagok. Jellemzőek rájuk a túlérett gyümölcsös, lekváros, kompótos ízek. Tannintartalmuk általában mérsékelt, a korty vége mégis kesernyés a legjellemzőbb balatonivörös- ízjegytől: a keserűmandulától. Ha szereted a marcipánt, valószínűleg ez is ízleni fog. Jellegzetes ízük semmihez sem hasonlítható. Érdekes, újszerű élmény megkóstolni őket.


Kristinus Borbirtok – Sziget Vörös
Kék bogyós gyümölcsökre emlékeztet az illata: szilva, szeder, áfonya jelenik meg. Belekortyolva komolyabb vonásokat mutat. Megtartja gyümölcsös jellegét, de mellé karamellás, melaszos íz társul, melyet mandulás kesernye zár le. Nem mindennapi ízhatások! Ez a bor még újdonság a kínálatunkban, de máris közönségkedvenc, ráadásul az ára is verhetetlen!

 


Várszegi Pincészet - Cabernet Sauvignon
Igazi komoly vörösbor robosztus testtel és bársonyos tanninokkal. Illatában meggyes, ribizlis gyümölcsösséggel indít, melyet pikáns fűszeresség követ. Ízében is sokrétű gyümölcsös, fűszeres jegyeket mutat. Tüzes bor, amivel bármilyen helyzetbe melegséget lehet varázsolni. 


Várszegi Pincészet - Pinot Noir
Különleges ez a tétel, olyan, amin gondolkodni kell. Halvány színe és könnyed teste egyszerű bort ígér. Aztán megkóstoljuk, és egyik ámulatból a másikba esünk. Ez aztán rafinált darab! Először csak eperízt érzünk, aztán egyre furcsább hatások következnek: cserzett bőr, avar, fahéj, vadvirágok és cukorka... hogy jön ez össze? Hát, itt bizony nagyon szépen sikerült nekik! Olyan az összhatás, mint egy Verne-regény hangulata: csupa izgalom, rejtély és egy kis tudományos misztikum, egy kalandos élménybe összegyűjtve. Figyelem: most a legjobb! A Pinot Noir a palackozás után is sokat változik. Ez a bor most érte el a legjobb formáját. Nem érdemes tartogatni, kóstolgatni annál inkább!


A balatoni vörösek a végletekig megosztják a közönséget. Van, aki hallani sem akar róluk, velük szemben viszont ott van egy nagyon lelkes rajongótábor is. Te melyikbe tartozol? Vagy még nem döntöttél? Ha szeretnél egy nem mindennapi élményt, kóstold meg te is ezt a kevésbé ismert borfajtát!Vissza

Események

2017-10-21 Borháló Békéscsaba
Mini Kolbászfesztiválhoz illő borok kóstlója!

2017-10-21 Borháló Körút
Várszegi kóstoló az év első fehérborával

Új borok a pincéből és Michelin-csillagos éttermek borremekjei is itt lesznek.
2017-10-26 Borháló Sashalom
Ludányi kóstoló

Szeretettel meghívunk Ludányi József által tartott kóstolónkra, ahol páratlan minőségű fehér és rosé borral...
2017-10-27 Borháló Mende
Ritka borok kóstolója

Még, aki nagyon szereti a bort is meglepődik azon, hogy milyen sok fajta szőlőből készül bor! Egy olyan...
2017-10-27 Borháló Rákosmente
Borrégiók vörösbor kóstolója

Mindenki tudja, hogy a pohár vörös bor kiváló kísérője lehet nagyszabású vacsoráknak, komoly beszélgetéseknek,...
2017-10-28 Borháló Szeged
Kétcentes kóstoló 'Csevapkirállyal' fűszerezve!

Kétcentes kóstoló 'Csevapkirállyal' fűszerezve! 2017. október 26-28.
2017-11-11 Borháló Szeged
Márton-napi gasztroséta

Idézzük föl a szegedi piacok hangulatát és sétáljunk be a múltból a mába vagyis a mai piacra. „A bornak Márton...
2017-11-17 Borháló Érd-Diósd
Fiatal feltörekvő művészek irodalmi estje

Szeretettel meghívjuk irodalmi estünkre!
További események

Újdonságok


Várszegi Pincészet Csabagyöngye 2017
Már kapható a 2017-es szüret első fehérbora! Augusztus elején szüretelt válogatott szőlőből készült halványsárga színű, szőlővirág illatú, enyhén muskotályos ízű primőrbor. Gyümölcsös jellegét tovább erősíti az erjedésből visszamaradt 2g/l maradék cukor és szénsav.


 

Kínálatunkból

Twickel Olaszrizling (5 L) 3390 Ft
Twickel Napkitörés (1.5 L) 1690 Ft
Twickel Kékfrankos 2016 (5 L) 3890 Ft
Twickel Kajmád Sauvignon Blanc (0.75 L) 1190 Ft
Twickel Kajmád Cuvée 2013 (0.75 L) 2190 Ft
Üzleteink

Ti mondtátok

“"Nagyon köszönöm a tegnapi kedves vendéglátást és a kiszolgálást! :-)
Holnap csapraverjük a "hordókat" , és hálásan gondolunk majd Rátok!" (Gazsi Nóra)

"Gratulálok és egyben köszönöm a tegnapi színvonalas Borvacsora megrendezését, és megszervezését." (Monori Mariann)

“Köszönjük a tegnapi borkostolast, remek helyen igazan kellemes orakat toltottunk regi ismerosokkel finom borok kostolasaval, a vendeglátás szuper volt-:)” (Bútor Gábor)

“Tegnap este nagyon kedves fogadtatásban volt részünk! A borok és a kiszolgálás tökéletes, szívesen megyek máskor is!” (Kovács Gyula)

“Egy kellemes délutánt töltöttem barátommal! A bor minősége kiváló, a kiszolgálás udvarias! Fontos árérték arányos hely! Ajánlom minden bor kedvelőnek  a helyet!” (Rektor Andrea)

“Rendkívül kedves, hozzáértő  személyzet, szuper borok nagy választékban. Csak ajánlani tudom bárkinek, aki kicsit is ad az elfogyasztott ital minőségére!”  (Olle Kriszti)